Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ << ΜΑΝΤΡΙ>>



«Φλερτάρουν» με την επιστροφή τους διαγραφέντες βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Κορυφωνονται οι ζυμώσεις στα κόμματα ενόψει εκλογών






Στροφή 180 μοιρών για αρκετούς από τους διαγραφέντες βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων. Μπορεί να είπαν «όχι» στο μνημόνιο, αλλά είπαν «ναι» στη δανειακή σύμβαση!

Υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι. Υπέρ της δανειακής ψήφισαν οι Μιλένα Αποστολάκη, Χρήστος Κατσούρας, Θόδωρος Παραστατίδης, Χρήστος Μαγκούφης και Βασίλης Τόγιας «φλερτάροντας» με την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, ενώ απουσίαζαν οι Βάσω Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Σπύρος Κουβέλης που φέρεται ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Από τους διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν οι Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαργαρίτης Τζίμας, Γιώργος Βλάχος, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Καρασμάνης και Γιώργος Βαγιωνάς, κάνοντας ένα βήμα για την επιστροφή τους στη Συγγρού.

Πολλοί όμως από τους διαγραφέντες της ΝΔ, οι οποίοι θα στηρίξουν τον Πάνο Καμμένο, επέμειναν στη στάση τους και καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση. Εκτός από τον Πάνο Καμμένο, καταψήφισαν οι Kώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Δημήτρης Σταμάτης, Παναγιώτης Μελάς, Σπύρος Γαληνός, και οι κυρίες Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, Έλενα Κουντουρά και Μίκα Ιατρίδη. Ο Μιχάλης Γιαννάκης επίσης είπε «όχι» αλλά προσανατολίζεται να μην κατέβει στις επόμενες εκλογές

Η συνεδρίαση επί της δανειακής σύμβασης διεξήχθη εν μέσω άδειων εδράνων και με μειωμένο το ενδιαφέρον των βουλευτών να τοποθετηθούν, καθώς οι ομιλητές δεν ξεπέρασαν τους 20. Έτσι ψήφισαν συνολικά 292 βουλευτές. Οι 213 ψήφισαν «ναι» και οι 79 «όχι».

Την ίδια ώρα ο Φώτης Κουβέλης, είναι έτοιμος να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα. Με την ΔΗΜ.ΑΡ. θα συνεργαστούν οι Γιάννης Αμοιρίδης, Θεοδωρίδη, Μιχελογιαννάκη, Παπαγιαννίδη, καθώς και οι Οδυσσέας Βουδούρης και Βασίλης Οικονόμου.

Τέλος, Η «Κοινωνική Συμφωνία» ακόμη μετράει οκτώ βουλευτές με την Λούκα Κατσέλη να ελπίζει βάσιμα και σε νέες προσχωρήσεις διαγραφέντων βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου