Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

BMW i8

H BMW i8 σε ... επικίνδυνες αποστολές και η Πάολα Πάτον

Το i8 Concept είναι το πρώτο plug-in υβριδικό supercar της γερμανικής φίρμας το οποίο συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον μπροστά άξονα, και έναν turbo τετρακύλινδο κινητήρα βενζίνης στον πίσω άξονα ο οποίος θα προσφέρει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.


Φαίνεται ότι ο κύβος ερίφθη. Και μια σειρά πληροφοριών που έρχονται από τα κεντρικά της BMW θέλει την βαυαρική φίρμα να ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά το 2014 το υβριδικό supercar i8.
Αυτός είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους η BMW θα συνεργασθεί με την Toyota για την παραγωγή μιας νέας γενιάς μπαταριών ιόντων λιθίου οι οποίες θα μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες.

 Το i8 Concept είναι το πρώτο plug-in υβριδικό supercar της γερμανικής φίρμας το οποίο συνδυάζει τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα με το i3, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον μπροστά άξονα, και έναν turbo τετρακύλινδο  κινητήρα βενζίνης στον πίσω άξονα  ο οποίος θα προσφέρει επιτάχυνση  από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.
Το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 35 χλμ αποκλειστικά με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.
Το i8 υποβάλλεται αυτή την εποχή σε εκτεταμένα τεστ στις χώρες της Σκανδιναβίας και βεβαίως θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη  σε άλλα μέρη του πλανήτη προκειμένου το αυτοκίνητο να δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες που μπορεί να βρεθεί. Και όλα αυτά κάτω από άκρα μυστικότητα, αφού η BMW έχει το αυτοκίνητο καμουφλαρισμένο και θέλει να κρατήσει καλά κρυμμένο το μυστικό της.

 Ίσως λοιπόν να μην είναι τυχαίο το ότι το i8 παρουσιάσθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Κι εκεί την λάμψη του i8 αλλά και του πλήρως ηλεκτρικού BMW i3 συμπλήρωσε η Πάολα Πάτον. Η ηθοποιός που θαυμάσαμε στο πλευρό του Τομ Κρουζ στην ταινία «Επικίνδυνες Αποστολές» (Mission Impossible).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου