Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

XANTMΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

                   Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο χάντμπολ ανδρών, το Κύπελλο Ελλάδας, νικώντας 25-24 την ΑΕΚ
Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο χάντμπολ βάφτηκε "ασπρόμαυρος", αφού στο ντέρμπι των δυο "Δικεφάλων" ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 25-24 στο μεγάλο τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Δημήτρης Τσακίρης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού. Ο άσος του τροπαιούχου ΠΑΟΚ κυριάρχησε στη σχετική ψηφοφορία, ενώ καλύτερος παίκτης από την πλευρά της ΑΕΚ βγήκε ο Χριστόφορος Μπακαούκας.
Στην 30η έκδοση του τελικού, που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας, η ομάδα του Στέλιου Υετίωνα ήταν καλύτερη και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου, (ημίχρονο 14-11) και αυτό είναι το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της.
Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα της Θεσσαλονίκης που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τις δύο πρώτες διοργανώσεις (1983 και 1984), στις οποίες είχε πανηγυρίσει ο ΒΑΟ.
Όσο για την ΑΕΚ, έχει πάρει το Κύπελλο το 2009, ενώ είχε χάσει και πέρυσι στα Χανιά από τα Βριλήσσια με 19-18 στον τελικό.
ΠΑΟΚ (Στ. Υετίων): Γουργούμης, Κνέζεβιτς, Παλάσκας 4, Σαουλίδης, Κοκκώνης 2, Αποστολίδης 2, Πετρίδης 4, Ανγκελόφσκι 1, Ιωαννίδης 2, Τσακίρης 7, Σεβαστίδης 3, Τάτσης, Κεσίδης 1, Πίτσιος,
ΑΕΚ (Γ. Αρβανίτης): Καφφάτος, Κουλούρης, Μπακαούκας 8, Γεωργιάδης 3, Γιαννόπουλος 2, Βακάλης, Κοκολοδημητράκης 1, Παπαδόπουλος 1, Κόντης 2, Ασαρίδης 1, Οικονόμου, Τσαούσης 1, Ζαχάρης, Μαξίμοβιτς 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου