Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η νέα υβριδική Πόρσε καίει λιγότερη βενζίνη από ένα Φιέστα

Η νέα υβριδική Πόρσε καίει λιγότερη βενζίνη από ένα Φιέστα [εικόνες +βίντεο]
Το πλέον πολυαναμενόμενο supercar, η νέα υβριδική Porsche 918 Spyder μόλις ανακοινώθηκε ότι μπαίνει στην παραγωγή. Αν εξαιρέσεις την τιμή (645.000 ευρώ), αποτελεί την χαρά του οικολόγου καθώς οι δυο ηλεκτροκινητήρες την κάνουν να καίει μόλις τρία λίτρα ανά 100χλμ, λιγότερα από ένα οικολογικό μίνι πόλης.
Έχει άκρως επιθετική εμφάνιση. Πιάνει τα 100χλμ σε κάτι λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Και διαθέτει την αστρονομική τελική ταχύτητα που περιμένεις,
δηλαδή
326χλμ. ανα ώρα . Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο της νέας Porsche 918 Spyder είναι το αυτοκόλλητο hybrid που έχει κολλημένο στο κορμί της.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, δίπλα στον 4,6 λίτρων V8 κινητήρα της, έχει δυο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα) που ανεβάζουν τους συνολικούς ίππους της σε 770. Ενώ ταυτόχρονα κρατούν τις εκπομπές ρύπων μόλις στα 70 γρ./χλμ.
Κατά τα άλλα, το πλαίσιο της είναι ενισχυμένο με ανθρακονήματα, έχει καινούργια εξάτμιση, αεροδυναμικές λειτουργίες και προσαρμοζόμενη διεύθυνση πίσω άξονα.

Η παραγωγή της 918 Spyder θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 και οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τα οχήματά τους πριν το τέλος του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου