Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Θεσσαλονίκη: Να «τραβήξει» τουρίστες από Χαλκιδική και Πιερία, για ημερήσιες εκδρομές, σχεδιάζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Τουρίστες από τη Χαλκιδική, την Πιερία και άλλες κοντινές παραθαλάσσιες περιοχές, φιλοδοξεί να «τραβήξει» στη Θεσσαλονίκη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ), κατά το φετινό καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου, το ΕΕΘ θα επιδοτεί το κόστος ξενάγησης στο κέντρο της πόλης όσων τουριστών παραθερίζουν σε
γειτονικά θέρετρα και πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που φέρει τον τίτλο «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη», είναι η τόνωση της κίνησης των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου, με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των τουριστών στην περιοχή. Σε συνεννόηση με τους τουριστικούς πράκτορες, οι επισκέπτες θα αποβιβάζονται στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους και θα παραμένουν στην αγορά για ορισμένες ώρες. Το ΕΕΘ θα τους εφοδιάζει με ειδικό φάκελο, ο οποίος θα περιέχει χάρτη και πληροφορίες για την πόλη και την αγορά της, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, καθώς και προσφορές από καταστήματα, τις οποίες οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το ΕΕΘ ζήτησε από τον δήμο Θεσσαλονίκης να χαρακτηριστεί ως χώρος αποβίβασης και επιβίβασης των τουριστών η δεύτερη απότμηση της Εγνατίας οδού, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με κατεύθυνση προς την πλατεία Δημοκρατίας. Επίσης, ζήτησε την παράλληλη αστυνόμευση της διαδικασίας επιβίβασης-αποβίβασης από τη δημοτική αστυνομία και την αστυνομία.
Επιπλέον, το ΕΕΘ έθεσε υπόψη του δήμου και των αστυνομικών αρχών προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι τουριστικοί πράκτορες – μέλη του Επιμελητηρίου. Τα κυριότερα είναι, όπως υποστηρίζει το ΕΕΘ, τα ακόλουθα:
-Η ελλιπής καθαριότητα, ακόμη και στους χώρους που επισκέπτονται οι τουρίστες. Στην οδό Αριστοτέλους τα πράγματα είναι χειρότερα με οργανικά απόβλητα ακόμη και μέσα στα πάρκα.
-Η έλλειψη δημοσίων χώρων υγιεινής και τουαλετών.
-Τον ανεξέλεγκτο -όπως ισχυρίζεται το ΕΕΘ- αριθμό επαιτών στην οδό Αριστοτέλους και στο πάρκο της αρχαίας Αγοράς. Τελευταία έχει παρατηρηθεί, υποστηρίζει ο φορέας, και το φαινόμενο του παράνομου αγοραίου έρωτα.
-Το παραεμπόριο που δημιουργεί τριτοκοσμικές εικόνες και μαστίζει τα νόμιμα καταστήματα.
-Την άθλια εικόνα του άξονα της οδού Αριστοτέλους με παράνομα σταθμευμένα οχήματα στον πεζόδρομο ιδιαιτέρα μπροστά από το αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου