Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας – Πέλλας - Ημαθίας: Οποίος διευκολύνει την παράνομη διαμονή υπηκόων τρίτης χώρας η δυσχεραίνει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών για εντοπισμό, σύλληψη και απέλαση του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, και με χρηματική ποινή τουλάχιστον πέντε χιλιάδων Ευρώ

  • "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την Ελληνική Αστυνομία, τον Δήμο Κατερίνης και την Δημοτική Αστυνομία για την προσπάθεια που κάνει για την πάταξη του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης. 
  • Όπως τα αποτελέσματα που είχαμε μετά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 22/6/2012 σε συνεργασία με τα δυο ανωτέρα κλιμάκια και με την συνδρομή εισαγγελικού λειτουργού, κατασχέθηκαν περισσότερα από 43 χιλιάδες μικροαντικείμενα – προϊόντα παραεμπορίου μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Παραλία / Κατερίνης σε τέσσερες οικίες όπου διέμεναν αλλοδαποί ενώ συνελήφθησαν περίπου 60 αλλοδαποί που τα κατείχαν.

Οπωσδήποτε οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν όπως διαμήνυσε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Ίτσιος. Το φαινόμενο είναι τεράστιο και συνεχίζεται. Το Σαββατοκύριακο 23 – 24/6/2012 η ενόχληση των λουομένων στην ακτή, και στους δρόμος ήταν ασταμάτητη, κάθε λεπτό περνούσαν ομάδες αλλοδαπών που διακίνησαν παράνομα προϊόντα.
  • Θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
  • Σύμφωνα με τον Νόμο 3386/2005 Άρθρο 87.1)απαγορεύεται η εκμίσθωση ακινήτων σε υπηκόους τρίτων χωρών που δεν έχουν διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο που αναγνωρίζεται από διεθνείς συμβάσεις ή θεώρηση εισόδου ή άδεια διαμονής
  • 2)Οι διευθυντές ξενοδοχείων και παραθεριστικών κέντρων καθώς και τα καταλύματα ενοικιαζόμενων δωματίων, οφείλουν να ενημερώνουν την αστυνομική υπηρεσία και την αρμόδια υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευση για την άφιξη και την αναχώρηση υπηκόων τρίτων χωρών που φιλοξενούν.
  • Ακόμα: «Οποίος διευκολύνει την παράνομη διαμονή υπηκόων τρίτης χώρας η δυσχεραίνει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών για εντοπισμό, σύλληψη και απέλαση του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, και με χρηματική ποινή τουλάχιστον πέντε χιλιάδων Ευρώ.
  • Αν ο ανώτερο ενέργησε εκ κερδοσκοπίας, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή τουλάχιστον δέκα χιλιάδων Ευρώ.»

                                                          Για το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου