Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Με συναυλία στην Αριστοτέλους ξεκινά ο εορτασμός για τα 100 χρόνια της ελεύθερης Θεσσαλονίκης

Print E-mail
 
Με μία συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, στην κεντρική πλατεία Αριστοτέλους, ανοίγει επίσημα, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, η αυλαία των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος της πόλης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.



Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με αρκετούς μήνες καθυστέρησης,
εξαιτίας προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, μεταξύ των οποίων γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις στον τρόπο χρηματοδότησης.
«Ξεκινάμε με καθυστέρηση την επόμενη Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Θα πραγματοποιήσουμε μία ανοιχτή, δωρεάν, συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνουν και άλλα χάπενιγκς στο λιμάνι και τα μουσεία της πόλης» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που το τελευταίο διάστημα ανέλαβε το συντονισμό του προγράμματος.
Η Κρατική Ορχήστρα, με πλήρη σύνθεση, θα παρουσιάσει δώδεκα κορυφαία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και θα γιορτάσει με όλη την πόλη κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Οι εκδηλώσεις, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών που απομένουν έως το τέλος του 2012.
Ξεχωρίζουν ιστορική έκθεση και διεθνές επιστημονικό συνέδριο.
Συγκεκριμένα, από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί το «Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης», με στόχο την υποστήριξη των διεθνών προοπτικών της πόλης. Το συμπόσιο θα περιστραφεί γύρω από τρεις ευρείς θεματικούς άξονες: την παρακμή της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, την άνοδο της Κίνας και το Ισλάμ μετά την Αραβική Ανοιξη.
Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ένα τριήμερο επιστημονικό συνέδριο, με θέμα «Θεσσαλονίκη: Μία πόλη σε μετάβαση, 1921 - 2012», με στόχο τη δημιουργική συνάντηση των σύγχρονων ιστοριογραφικών ρευμάτων αλλά και όλων των συναφών κοινωνικών επιστημών.
Την ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης, θα ανάψει η μεγάλη φλόγα στον Πύργο του Τριγωνίου, στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Η έγκριση αρκετών ακόμη εκδηλώσεων και εκθέσεων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στο πλαίσιο του εορτασμού «Θεσσαλονίκη 2012» θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου