Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πέντε γιατροί με 12μηνη σύμβαση θα έρθουν στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης







ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 400 ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Πέντε γιατρούς με δωδεκάμηνες συμβάσεις περιμένει το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, με βάση την προκήρυξη πρόσληψης 265 επικουρικών ιατρών για την κάλυψη αναγκών των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, των τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και του Κέντρου Δηλητηριάσεων, που υπέγραψε χθες ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Πρόκειται για προσλήψεις σε καίριες θέσεις, ενώ θα έρθουν και άλλοι γιατροί μέχρι το τέλος του έτους, ακόμα και στις αρχές του 2013, εφόσον «ξεμπλοκαριστεί» από την τρόικα το θέμα των προσλήψεων.
Οι προσλήψεις που προκυρήχθηκαν χθες αναμένεται
να συμπληρωθούν με άλλες 135 για τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και τα Νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων. Συνολικά θα προκηρυχθούν 400 θέσεις επικουρικών ιατρών, η κάλυψη των οποίων θα επιλύσει το  πρόβλημα των εμφανιζομένων αναγκών κυρίως στις νοσοκομειακές μονάδες της περιφέρειας και ιδιαίτερα της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.
Στην Κατερίνη, όπως ανέφερε ο διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Στέργιος Φαρμάκης θα έρθουν Παθολόγος, Μικροβιολόγος, Ορθοπεδικός, Αναισθησιολόγος και Νεφρολόγος. Η πρόσληψή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα περίπου, καθώς χρειάζονται 10-15 μέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων και άλλες τόσες για τα τυπικά των διορισμών.
Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Τα παραπάνω έφεραν ικανοποίηση στη διοίκηση του νοσοκομείου, ωστόσο αυτές δεν είναι οι μόνες προσλήψεις που είναι «στα σκαριά» για την Κατερίνη. Το τελευταίο διάστημα δημιουργούνται κενά από άδειες τοκετού και ο κ. Φαρμάκης τονίζει ότι χρειάζονται και γενικοί ιατροί για αντικαταστάτες. Άλλωστε, εδώ και καιρό κινείται η διαδικασία για την πλήρωση 7 μόνιμων θέσεων.
Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεπεραστούν οι περιορισμοί που έχει θέσει η τρόικα στους διορισμούς, κάτι που είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Όμως, για δυο από αυτές τις θέσεις δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς οι γιατροί αυτοί, ένας μικροβιολόγος και ένας καρδιολόγος, κατέχουν ήδη θέσεις στο σύστημα υγείας οπότε θα παραιτηθούν από εκείνες για να αναλάβουν στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης.
«Αυτό είναι κάτι που ελπίζουμε ότι θα έχει τελειώσει σε δύο μήνες. Έτσι, θα μας έρθουν πέντε γιατροί σε ένα μήνα από τώρα, άλλοι δύο σε δυο μήνες και για τους υπόλοιπους πέντε, θα περιμένουμε, ίσως 1-2 μήνες παραπάνω, να αρθεί ο περιορισμός για προσλήψεις στον τομέα της Υγείας. Επιπλέον, θα προκυρηχθούν και άλλες δυο θέσεις διευθυντών, που τώρα είναι κενές, οι οποίες θα αργήσουν όμως περίπου ένα εξάμηνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου