Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

«Μουσικές στα μνημεία και τα μουσεία της Θεσσαλονίκης» από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου


Print E-mail

 

Από τραγούδια και νότες θα «πλημμυρίσουν» ιστορικοί χώροι της Θεσσαλονίκης, το διάστημα από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Μουσικές στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης» που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά η διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.
«Στόχος μας να υπάρχει μία βιωματική σχέση των κατοίκων με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας.
Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει στις 29 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, με ένα πρόγραμμα από μελωδίες του διεθνούς

κινηματογράφου στο Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλερίου. Στις 30 Αυγούστου και για τρεις ημέρες, από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 11:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς ένα ξεχωριστό φεστιβάλ που απευθύνεται κυρίως σε νέους. Είναι το «Πικ νικ Urban Festival», όπου εκτός από μουσική θα υπάρχουν και προβολές ταινιών.
Στις 31 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, ρεμπέτικα καθώς και πολυφωνικά τραγούδια της Κορσικής, της Τουρκίας, Κέλτικα, όπως και ήχους από την αφρικανική ήπειρο.
Την ίδια ημέρα και ώρα στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Έχουν προγραμματιστεί επίσης συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ροτόντα (3/9 19:00), μιας πιανίστριας βελγικής καταγωγής στο Φρούριο του Επταπυργίου (4/9 20:30), και της Συμφωνικής
Ορχήστρας στον αίθριο χώρο Casa Bianka (5/9 21:00).
Σημειώνεται πως λόγω των ειδικών συνθηκών, του σεβασμού προς τους αρχαιολογικούς χώρους και της περιορισμένης χωρητικότητας θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα προσέλευσης και η σειρά προτεραιότητας. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν ενώ μόνο το «Πικ νικ Urban Festival» έχει είσοδο 3 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου