Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ : ΟΙ ΙΠΠΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ



 




   Είναι γεγονός πως το ΚΘΒΕ, ανέβασε φέτος δυο καταπληκτικές παραστάσεις. Από τη μια, οι επιλογές των έργων και από την άλλη η επιλογή των συντελεστών, σκηνοθέτες, συνθέτες, χορογράφοι, πρωταγωνιστές κτλ, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των θεατών και γέμισαν τα θέατρα όπου και αν εμφανίστηκαν.
Μετά το « Μεγάλο Τσίρκο» που σίγουρα ήταν η καλύτερη παράσταση που είδαμε φέτος στο Φεστιβάλ Ολύμπου, ακολουθούν οι « Ιππής» όπου ο Πέτρος Φιλιππίδης ,με το Γιάννη Ζουγανέλη, απέδωσαν με καταπληκτικό τρόπο τους ήρωες του Αριστοφάνη και απογείωσαν την παράσταση.
Αναμφισβήτητα η αυλαία του 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου, έκλεισε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο. Είχε χρόνια το Αρχαίο Θέατρο του Δίου να δεχτεί τόσο κόσμο σε θεατρική παράσταση.
Να σημειωθεί ότι την παράσταση παρακολούθησαν αρκετοί επώνυμοι του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου. Μεταξύ αυτών η γνωστή ηθοποιός, πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και σήμερα βουλευτής Κέρκυρας κ. Άντζελα Γκερέκου. Οι βουλευτές Πιερίας κ.κ. Κωνσταντόπουλος και Χριστογιάννης, ο τ. ευρωβουλευτής κ. Κουκιάδης, ο διοικητής του Ιπποκρατείου κ. Χριστιανόπουλος κ.α
Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, φανερά ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου, στο σύντομο αποχαιρετισμό του προς τους θεατές, μεταξύ άλλων είπε:¨ Το Φεστιβάλ Ολύμπου, άντεξε και εξακολουθεί να αντέχει στο χρόνο, γιατί υπηρετεί με συνέπεια τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στηρίζεται στη συμμετοχή σας και στην αγάπη σας. Ιδιαίτερα φέτος, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς μας εκπλήξατε με την αθρόα παρουσίας σας σε όλες μας τις εκδηλώσεις. Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Να είστε βέβαιοι πως θα προσπαθήσουμε το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου να είναι ακόμα καλύτερο».
Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζει για μια ακόμα εβδομάδα τις εκδηλώσεις του, με τοπικά σχήματα και ντόπιους καλλιτέχνες της Πιερίας. Μια καινοτομία που εγκαινιάζει πρώτη φορά φέτος, με ελεύθερη μάλιστα είσοδο.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Κυριακή 19/8 Αρχαίο Θέατρο Δίου
Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ

Τετάρτη 22/8 Δημοτικό θέατρο Κατερίνης
ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Παρασκεύη 24/8 Αρχαία Πύδνα
Αρχαιολογικές ομιλίες στη Β. Πιερία – Ορχήστρα Νέων Δίου

Σάββατο 25/8 Δημοτικό Θέατρο Κατερίνης
« 100 χρόνια ελεύθερη Πιερία- ελεύθερη Μακεδονία»
Εστία Πιερίδων Μουσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου