Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Εξακολουθούν να είναι γεμάτες οι παραλίες της Πιερίας

http://olympio-bima.gr





Γεμάτες παραμένουν οι παραλίες της Πιερίας και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, δίνοντας ελπίδες στους επαγγελματίες του τουρισμού για μια παρατεταμένη παραθεριστική περίοδο, αλλά και διατηρώντας το καλοκαιρινό κλίμα στην καθημερινότητα και την ψυχολογία των κατοίκων της περιοχής. Οι εικόνες από την Παραλία της Κατερίνης είναι χαρακτηριστικές και αυτό που μένει είναι να δούμε πως θα κυλήσει ο Σεπτέμβριος που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τα σύνολο της τουριστικής κίνησης στο νομό.
Παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν για το φετινό καλοκαίρι, οι
οποίες δημιουργήθηκαν περισσότερο λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της πλειοψηφίας των επαγγελματιών και όχι τόσο από αντικειμενικές  συνθήκες, η κίνηση τουλάχιστον στην περιοχής μας δεν ήταν και τόσο ανεβασμένη. Η διπλή εκλογική αναμέτρηση και το γνώριμο πλέον σε εμάς, αλλά ανησυχητικό για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, κλίμα αβεβαιότητας συνέβαλαν σε μια μουδιασμένη το λιγότερο έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε πολύ ούτε κατά το πιο ήσυχο και καλό από άποψη καιρικών συνθηκών διάστημα του καλοκαιριού, ενώ μετά τον πρώτο λόγο είχαν οι πυρκαγιές δίνοντας έναν ακόμα λόγο σε όσους επιχειρηματολογούν κατά της Ελλάδας, ως τουριστικό προορισμό. Στα παραπάνω αρνητικά, η Πιερία έχει να προσθέσει την ταλαιπωρία που υπέστησαν και φέτος όσοι έλληνες και ξένοι την επισκέφθηκαν κατά το διάστημα που η εταιρεία στην οποία έχει παραχωρηθεί η χρήση και συντήρηση της ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί πραγματοποιούσε εργασίες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνηση και μεγάλες ουρές.

Το αποτέλεσμα είναι τώρα οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να περιμένουν μια σημαντική επιμήκυνση της παραμονής τουριστών στη χώρα μας, που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις πολιτικές και καιρικές συνθήκες. Στην Πιερία εδώ και χρόνια ακούγεται η άποψη ότι ο τόπος αποτελεί τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο, ωστόσο αιχμή του δόρατος αποτελεί η θερινή περίοδος και όλοι εύχονται η καλοκαιρία να κρατήσει, ώστε οι επισκέπτες που προτιμούν το νομό μας για τη ζέστη και τα μπάνια που προσφέρουν οι παραλίες του να συνεχίσουν να έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου