Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-0 Άρεσαν οι Κατερινιώτες στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι







Ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι έδωσε χθες ο Πιερικός στο νησί των Φαιάκων, όπου αντιμετώπισε την τοπική ιστορική ομάδα της Κέρκυρας, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και έχασε με 1-0, ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση της ομάδος της Κατερίνης.
Ο Πιερικός στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην Κέρκυρα, όμως
αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων που έκαναν το 1-0 με γκολ σχεδόν από τα αποδυτήρια.
Μετά το ημίωρο οι παίκτες του Νίκου Γκουλή αντέδρασαν και ανεβάζοντας την απόδοσή τους απείλησαν για το γκολ της ισοφάρισης που δεν ήρθε είτε από αστοχία είτε από ατυχία.
Ο Βασιλόγιαννης πέτυχε το μοναδικό τέρμα του φιλικού μόλις στο 5’ ύστερα από μπαλιά του Έντερ και σέντρα του Αγρίτη, κάνοντας το 1-0.
Στο 9’ ο Ντόικιτς έδιωξε σε κόρνερ προ του Μπάρκογλου που είχε οπλίσει.
Ο Μπάρκογλου προσπάθησε να νικήσει τον Βασιλειάδη στο 17’ με ωραίο σουτ, έπειτα από συνεργασία των Κρητικού και Λεόν, ωστόσο, ο πορτιέρο των «ασπρόμαυρων» της Κατερίνης απέκρουσε σωτήρια, δείχνοντας τις τεράστιες δυνατότητές του.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 39’ ωστόσο, το σουτ του Ντάνι από καλή θέση, πέρασε άουτ.
Στην επανάληψη ο Νίκος Γκουλής χρησιμοποίησε πολλούς Κατερινιώτες παίκτες που πήραν το βάπτισμα απέναντι σε ομάδα της Σούπερ Λίγκα και τα πήγαν εξίσου περίφημα.
Με την απόδοσή του χθες ο Πιερικός έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και ήταν το τρίτο φιλικό παιχνίδι απέναντι σε ομάδα της Σούπερ Λίγκα.
Ήταν η πρώτη ήττα ύστερα από την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό και τη νίκη επί της Βέροιας.
Το γεγονός ότι έχασε ο Πιερικός στην Κέρκυρα δεν λέει τίποτα, αφού έπαιζε με ομάδα της Σούπερ Λίγκα και βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας.
Η ομάδα της πόλης μας έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και από παιχνίδι σε παιχνίδι οι παίκτες αποκτούν ομοιογένεια που θα τους βοηθήσει στη συνέχεια.
Χθες δεν έπαιξαν στην Κέρκυρα ο Παύλος Δήμου, ο Δεσποτόφσκι, ο Ελευθεριάδης και ο Καρακατσάνης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Άκης Μάντζιος)
Αναστασόπουλος (63’ Στρατηλάτης), Ζουμπουλάκης, Έντερ, Βενέτης, Κοντοδήμος, Χαμπλ, Κρητικός, Αγρίτης (84’ Σίμωσης), Λεόν (68’ Σταμόγιαννος), Βασιλόγιαννης (51’ Καραλής), Μπάρκογλου (78’ Μπουκουβάλας).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Νίκος Γκουλής)

Βασιλειάδης (68’ Τόλιος), Παπαστεργίου, Γιαζιτζόγλου, Ντόικιτς, Καρτσαμπάς (68’ Καρτσαμπάς), Λόπεζ, Φαμπίνιο, Ίτσιος (68’ Καθάριος), Κόιτς (77’ Παπαδόπουλος), Σεχολάρι (77’ Βραχνός), Ντάνι.

Ίσως την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου η κλήρωση
Κάτι σαν τη... δίαιτα, που θα ξεκινήσει από... Δευτέρα, μοιάζει η φετινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League.
Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 6 του μήνα, ανεπίσημα, πήρε παράταση για τις 11 του Σεπτέμβρη, κάτι που έγινε γνωστό και μέσω ανακοίνωσης της διοργανώτριας την περασμένη Τρίτη.
Όπως φαίνεται πάντως ούτε την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει τελικά, καθώς δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την κατηγορία που θα αγωνίζονται οι Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, αφού άπαντες περιμένουν την επιστροφή του απερχόμενου προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, από τη Ρίγα, ο οποίος μετέβη με την αποστολή της Εθνικής ομάδας για το παιχνίδι με τη Λετονία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.
Το νέο... σενάριο κάνει λόγο για μια ημέρα μετά, για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις δύο το μεσημέρι.
Σφακιανάκης: Δύσκολα, αν δεν υπάρξει νομικό υπόβαθρο
Για την υπόθεση Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis», ο αντιπρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης.
«Έχουμε πλέον φορτωθεί πολλές ευθύνες με βασική το θέμα του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.
Αν μας διασφαλίσει η ΕΠΟ το νομικό υπόβαθρο για την υπόθεση των τριών, τότε εμείς θα συγκαλέσουμε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.
Αν δεν βρει νομικό υπόβαθρο, θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Football League.
Ενώ απεθύνθηκε και στους φίλους του Ηρακλή, ζητώντας τους να κάνουν λίγη υπομονή: «Εγώ στην πρώτη μου ανακοίνωση όταν ξεκίνησε η όλη υπόθεση, είχα ζητήσει νομικό υπόβαθρο.
Θα πρέπει όμως να μου πουν οι φίλοι του Ηρακλή, πώς μία αδικία στην ομάδα τους γίνεται να δικαιωθεί με μία ακόμη ενδεχόμενη αδικία (αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ανέργειες);
Ας δείξουν δύο μέρες ακόμη μία ανοχή και να ξέρουν ότι θα μετακινηθούν εκεί που πρέπει, χωρίς παράπλευρες δράσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου