Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ 1040 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΟΓΑ


Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες διαβίβασε στους διευθύνοντες τις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών της χώρας την υπόθεση με την ύποπτη λύση των 1.040 συνταξιούχων του ΟΓΑ, οι οποίοι δεν είχαν απογραφεί στις Τράπεζες...
από τις οποίες ελάμβαναν τις συντάξεις τους.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στο έγγραφο του προς τους συναδέλφους του, αναφέρει ότι τους διαβιβάζει την κατάσταση του ΟΓΑ στην οποία αφέρονται οι '' ύποπτες '' συνταξιοδοτήσεις, επειδή οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν.
Ο Εισαγγελέας ζητά να ερευνηθούν τα στοιχεία που αναφέρονται στη λίστα και εφόσον διαπιστωθεί ότι οι δικαιούχοι συντάξεως είναι ανύπαρκτα πρόσωπα, να αναζητηθούν τόσο εκείνοι που χορήγησαν τη σύνταξη, όσο και αυτοί που τις εισέπρατταν.
Επισημαίνεται ακόμα ότι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά, σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του Οργανισμού έχουν αποβιώσει, να αναζητηθούν εκείνοι που απέκρυψαν τον θάνατο, προκειμένου να συνεχίσουν να εισπράττουν τις συντάξεις. Ταυτόχρονα, ο κ. Τέντες ζητά οι σχετικές δικογραφίες να περαιωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου