Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Διημερίδα (22 και 23 Σεπτεμβρίου) από την "Τρούφα Πιερία"




Ο αριθμός των συμμετοχών για την διημερίδα που θα διεξαχθεί  Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και  Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στον Κορινό και στον Κούκο Πιερίας έχει υπερκαλυφθεί εδώ και αρκετές ημέρες.
Όσοι ήταν τυχεροί να δηλώσουν συμμετοχή θα απολαύσουν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αρώματα, γεύσεις και γνώσεις με πρωταγωνιστή την "Τρούφα".
Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου θα έχει ως εξής:



Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου:

Ώρα προσέλευσης στο αγρόκτημα Koukos inn και στο ξενοδοχείο Orfeas Blue Resort στις 5:00 το απόγευμα.

7:30 μ.μ. θα σερβιριστεί καφές και γλυκίσματα για το καλωσόρισμα, στο όμορφο περιβάλλον του ξενοδοχείου Orfeas Blue Resort, στον Κορινό Πιερίας.

8:00 μ.μ. εκτενή παρουσίαση της καλλιέργειας της τρούφας με οπτικό υλικό από την κ. Ελευθερία Τζιάτζιου, σύμβουλο καλλιέργειας τρούφας, με θέμα:

Καλλιέργεια της τρούφας: Προβλήματα, τεχνικές και προοπτική.

9:30 μ.μ. ο κ. Βασίλης Γουλάντας, έμπειρος τρουφοσυλλέκτης και τρουφοπαραγωγός, θα αναφερθεί στα είδη της τρούφας και τη συλλογή τους με τίτλο:

Συλλέγοντας τρούφες στα ελληνικά δάση.

10:00 μ.μ. ελεύθερο πρόγραμμα όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στο χώρο του αγροκτήματος ή στην παραλία του Κορινού.


Θα διανυκτερεύσουμε στο αγρόκτημα Koukos inn και στο ξενοδοχείο Orfeas Blue Resort, στο γραφικό χωριουδάκι Κούκο και Κορινό Πιερίας, αντίστοιχα.


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου:

8:00 π.μ. κυνήγι για ανεύρεση και συλλογή φθινοπωρινών ειδών τρούφας: Με τη βοήθεια 2 έμπειρων τρουφόσκυλων, θα αναζητήσουμε και θα συλλέξουμε τρούφες στα δάση. Η Μάγια Labrador και η Ντάνα Springer Spaniel , με τις ικανότητές τους θα μας βοηθήσουν να συλλέξουμε τα σπάνια μανιτάρια. Οι διαφορετικές ράτσες σκύλων και οι επιδόσεις τους στην εύρεση νέων βιοτόπων. Εδαφολογικά χαρακτηριστικά , καθοριστικά για τις καρποφορίες φθινοπωρινών ειδών. Βασικά στοιχεία και μικρά μυστικά, χρήσιμα στο κυνήγι του πολύτιμου καρπού.


12:30 μ.μ. γεύμα που θα πραγματοποιηθεί στο αγρόκτημα koukos inn και θα περιλαμβάνει:

Πράσινη σαλάτα εποχής με ξηρούς καρπούς αρωματισμένη με σως μπαλσάμικου λευκής τρούφας.

Ρεβυθόσουπα βελουτέ με παραδοσιακή ξηρή μυζήθρα του αγροκτήματος, αρωματισμένη με φρέσκες τρούφες.

Το κυρίως πιάτο θα σερβιριστεί σε ψημένες βάσεις ζύμης, από βιολογικό σιτάρι Μαυραγάνι και θα περιέχει:

Χοιρινό κρασάτο με μυρωδικά και άγριο ρύζι, γαρνιρισμένο με τις τρούφες που θα συλλέξουμε.

Παραδοσιακά επιδόρπια του αγροκτήματος:

Καρπός σιταριού ‘’Μαυραγάνι’’, με χειροποίητο γιαούρτι και σπιτικές μαρμελάδες.

Συκομαϊδα με αποξηραμένα σύκα, μούστο, αγνό μέλι και σουσάμι.

Στα γήινα πιάτα μας βασισμένα στα βιολογικά δημητριακά, τους σπόρους και τα ξερά φρούτα, θα δώσει μια απόλυτα υγιεινή νότα το ψωμί Ζέας, φρεσκοψημένο στον ξυλόφουρνο του αργοκτήματος Koukos inn.


3:00 μ.μ. χρόνος για συζήτηση κι ερωτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου