Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η μεγάλη κομπίνα στα σιτηρά – Τα καρτέλ ανέβασαν στα ύψη τις τιμές

Η μεγάλη κομπίνα στα σιτηρά – Τα καρτέλ ανέβασαν στα ύψη τις τιμές



Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις για το καρτέλ στην πτηνοτροφία με τις εταιρείες που κανόνιζαν μόνες τους τις τιμές στα κοτόπουλα, ώστε να πουλούν ακριβά, έρχεται στο φως και μία νέα αποκάλυψη, το καρτέλ στα σιτηρά που προκάλεσε την κατακόρυφη άνοδο των τιμών τους.
Όπως αναφέρει «το Έθνος» η απογείωση των τιμών έχει σε
απόγνωση του αγρότες, οι οποίοι μόλις το καλοκαίρι πούλησαν με κλειστές τιμές. Χαρακτηριστικό είναι πως οι παραγωγοί πούλησαν το κριθάρι 17 λεπτά κιλό, και οι κτηνοτρόφοι το αγοράζουν σήμερα από εμπόρους και Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών προς 29 λεπτά το κιλό. Μάλιστα στο θεσσαλικό κάμπο οι αγρότες πούλησαν άρον άρον τα σιτηρά σε κλειστές τιμές με αποτέλεσμα τώρα που η τιμή έχει φτάσει στα ύψη, εκείνοι να μην εισπράττουν τίποτα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, Αχιλλέας Λιούτας έκανε και μία πολύ σημαντική καταγγελία. «Ακούγεται ότι κυκλοφορούν στα χωριά κάποιοι που φαίνονται ύποπτοι και ζητούν να αγοράσουν καλαμπόκι με κλειστή τιμή 21 λεπτά το κιλό, αλλά αν ο παραγωγός δεν γνωρίζει σε ποιον πουλάει είναι καλό να μην το κάνει. Εχει συμβεί στο παρελθόν αγρότες να μην εισπράξουν τον ΦΠΑ, επειδή αυτός δεν είχε αποδοθεί από εμπόρους - απατεώνες».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου