Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μέσω ΣΔΙΤ τα ευρυζωνικά δίκτυα σε αγροτικές περιοχές




Την απεμπλοκή του έργου που αφορά τη δημιουργία Ευρυζωνικών Υποδομών σε αγροτικές «λευκές» περιοχές σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Πιερία γνωστοποίησε ο Γ.Γ του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων (Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων) κ. Μενέλαος Δασκαλάκης σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμος στην Αθήνα.
Ο κ. Κουκοδήμος μετέφερε τα προβλήματα που προέκυψαν σε
απλές, καθημερινές λειτουργίες των πολιτών που ζουν σε αγροτικές περιοχές,  με δημόσιες υπηρεσίες και λειτουργίες οργανισμών όπως π.χ. αδυναμία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε χωριά, λειτουργία δικτύου εξυπηρέτησης πολιτών κ.λ.π. 
Ο κ. Δασκαλάκης γνωστοποίησε στον βουλευτή Πιερίας πως πολύ σύντομα, τον προσεχή Οκτώβρη, πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο με τίτλο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε αγροτικές «λευκές» περιοχές της ελληνικής επικράτειας και υπηρεσίες εκμετάλλευσης –αξιοποίησης των υποδομών μέσω ΣΔΙΤ», που θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100%  μέσω ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ. Το έργο «ομαδοποιεί» την Ελλάδα σε τρεις ζώνες της βόρειας, της κεντρικής και της νότιας Ελλάδας και θα δώσει την δυνατότητα αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Στόχος του έργου, το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ, είναι η κάλυψη αγροτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, χωρίς υφιστάμενο δίκτυο, με διαδικτυακή υποδομή υψηλής ταχύτητας και η εκμετάλλευση και αξιοποίηση των υποδομών για χρονική περίοδο 10 ετών.
Η δημιουργία/αναβάθμιση της ευρυζωνικής υποδομής θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών, μέσω της εξασφάλισης με ηλεκτρονικό τρόπο ικανοποιητικού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και εμπορικών εφαρμογών. Οι ανωτέρω υποδομές πρόσβασης κρίνονται επίσης αναγκαίες για την αναβάθμιση και βελτίωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των περιοχών, τη διατήρηση αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου