Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κανονικά τα φάρμακα ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ από σήμερα αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος







ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Με πλειοψηφία μόλις έξι ψήφων και την αντίθεση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το απόγευμα του Σαββάτου. Αντικείμενο της ήταν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, με την απόφαση να είναι οριακά υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων, κάτι που πιθανόν θα υιοθετήσει και ο φαρμακευτικός σύλλογος Πιερίας στη συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα, με 70 ψήφους υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων και 64 υπέρ της συνέχισής τους ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με τον Σύλλογο Αττικής να εμφανίζεται κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο επανέναρξης χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας θα συνεχίσουν επ’ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση προς τους ασφαλισμένους του φορέα, απαιτώντας να εξοφληθεί το σύνολο των οφειλών του ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής όλων των οφειλών του 2012. Η διχογνωμία που ήλθε στο προσκήνιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση ουσιαστικά αντανακλά τη διάσταση απόψεων που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνου Λουράντου.

Η διαφωνία αφορούσε τη στάση που έπρεπε να τηρήσουν οι φαρμακοποιοί αναφορικά με την κίνηση του υπουργείου Υγείας να θέσει ώς προϋπόθεση την επανέναρξη χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς.

Σημειώνεται πως στα μέσα της εβδομάδας ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, γνωστοποίησε πως ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί τις οφειλές του Ιουνίου προς τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς του φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου