Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Facebook: Απενεργοποίησε την αναγνώριση προσώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση!



Facebook: Απενεργοποίησε την αναγνώριση προσώπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση!




Οι χρήστες του Facebook δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την λειτουργία αναγνώρισης προσώπων για προτάσεις tag (επισήμανσης) στις φωτογραφίες.
Το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να προχωρήσει στην απενεργοποίηση της εν λόγω λειτουργίας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από πολύμηνη έρευνα σχετικά με τη διαφάνεια των social media και την ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών, σύμφωνα με το
directnews.gr
Μέχρι σήμερα είχαν γίνει δεκάδες προτάσεις από πλευράς Ε.Ε. προκειμένου το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο να προστατεύσει τα δεδομένα των χρηστών του και η πολιτική του εν λόγω κοινωνικού δικτύου να συμμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Το Facebook σε ανακοίνωσή του επισημαινει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προτάσειων αυτών έχουν ενσωματωθεί στους κανονισμούς του κοινωνικού δικτύου, μεταξύ των οποίων και η αναγνώριση προσώπων, λειτουργία που παύει να υφίσταται για τους χρήστες της Ε.Ε.
Προσθέτει, ωστόσο, ότι θα αναζητήσει διαφορετικές προσεγγίσεις για την αναγνώριση προσώπων, ώστε στο μέλλον αυτό το «χρήσιμο» να καταστεί και πάλι διαθέσιμο στους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου