Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

New York Times: «Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται κοινωνική έκρηξη»


Το κλίμα έντασης που επικρατεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της σχολιάζουν οι New York Times, μεταφέροντας παράλληλα τους φόβους αξιωματούχων για αποσταθεροποίηση της χώρας ενώ προβλέπουν διάγγελμα Σαμαρά εντός της εβδομάδας...


Το δημοσίευμα αναφέρεται στο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ του Πολ Τόμσεν και του Γιάννη Στουρνάρα, όταν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών έφτασε στο σημείο να θέσει θέμα παραίτησής του και να ζητήσει από τους επικεφαλής της Τρόικα να φύγουν από το γραφείο του.


Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «η αντιπαράθεση μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών ενισχύει το αδιέξοδο με τους Έλληνες να εξοργίζονται όλο και περισσότερο με την προοπτική νέων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου».


Ακόμα μεταφέρεται η έντονη ανησυχία αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης ότι καλλιεργείται κλίμα αποσταθεροποίησης στην κοινωνία ενόψει της ψήφισης των σκληρών μέτρων στις αρχές Οκτωβρίου. Για αυτούς τους λόγους, σύμφωνα με τους New York Times, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχεδιάζει να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου να εξηγήσει την αναγκαιότητα της λήψης των συγκεκριμένων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου