Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πρωτοβουλία για τα «Μεροκάματα» από τους Εθελοντές Πιερίας

http://www.makthes.grΑνέλαβαν μία νέα πρωτοβουλία με στόχο την αναζήτηση-προσφορά εργασίας, αναρτώντας στην ιστοσελίδα τους http://www.otoposmou.gr μία νέα ενότητα με τίτλο «Μεροκάματα». Εκεί όσοι πολίτες επιθυμούν να εργαστούν περιστασιακά σε αγροτικές δουλειές θα μπορούν να βρίσκουν τα στοιχεία παραγωγών που αναζητούν εργατικά χέρια.
Ήδη η παραγωγός Βασιλική Χατζησταματίου, ανταποκρινόμενη

στην πρόσκληση της Ομάδας, δίνει 45 μεροκάματα για τη συγκομιδή της παραγωγής ακτινιδίων που έχει στο αγρόκτημά της. Όπως ανέφερε στη «Μ», «έχει ενδιαφερθεί αρκετός κόσμος. Περίπου 20 άτομα δήλωσαν χθες ενδιαφέρον, για να εργαστούν. Στο κτήμα που έχουμε με 45 μεροκάματα που προσφέρουμε θα τελειώσουμε το μάζεμα των ακτινιδίων. Με 20-25 άτομα την πρώτη ημέρα και άλλα τόσα τη δεύτερη έχουμε ολοκληρώσει τη συγκομιδή. Είναι μία τόνωση για την τοπική κοινωνία. Επειδή όμως υπάρχουν και άλλοι παραγωγοί, θα πάνε και σε άλλους. Αυτό το κάνουμε, για να βοηθήσουμε και τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο που είναι άνεργος αυτή τη στιγμή».
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα 180 μεροκάματα για τη συγκομιδή ελιών. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, «όσοι παραγωγοί επιθυμούν να προσφέρουν εργασία μπορούν να απευθύνονται στην Ομάδα στέλνοντας email στη διεύθυνση info@otoposmou.com. Οι ενδιαφερόμενοι για εργασία πρέπει να απευθύνονται τηλεφωνικά στον παραγωγό και όχι στην Ομάδα. Τα ‘Μεροκάματα’ θα λειτουργούν ως ένας απλός πίνακας ανακοινώσεων».
Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα, η εργασία είναι 8ωρη, από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ., η τιμή του ημερομίσθιου είναι 25 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του εργόσημου), ενώ για κάθε ώρα εργασίας πέραν του 8ώρου (υπερωρία) προσφέρονται επιπλέον 3 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου