Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 2-2

http://pieriasport.blogspot.gr
Ισόπαλο έληξε το "Πιερικό" ντέρμπι ανάμεσα σε Βατανιακό και  Αιγινιακό με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους περίπου 500 και πλέον φιλάθλους που παρευρέθηκαν στο Δημοτικό γήπεδο Βατανιακού

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ηλίας Μανίκας ο οποίος με δύο προσωπικά τέρματα πήρε την ομάδα στις πλάτες του χαρίζοντας την τον βαθμό της ισοπαλίας.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου έδειξε πολύ καλά στοιχεία και πλέον δίνει την δυνατότητα στους φιλάθλους του να ονειρεύονται με αισιοδοξία το μέλλον. Το ευχάριστο και για τις δύο ομάδες, είναι τα πολλά νεαρά παιδιά που αγωνίστηκαν και έδειξαν έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας.



Το φιλμ του αγώνα:
Στο 12' χαμένο τετ α τετ του Τσιώμη ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το αδύναμο σουτ του Τσιτλακίδη.
Στο 14' του παιχνιδιού άλλο ένα χαμένο τετ α τετ ύστερα από λάθος του Λιόλου ο Πουτουρίδης δεν κατάφερε να ευστοχήσει από κοντινή απόσταση.
Στο 15΄ κεφαλιά του Μανίκα λίγο άουτ.
Στο 19' ο Μποταίτης του Αιγινιακού κερδίζει πέναλτι από τον Λαγδάρη σε μία αμφισβητούμενη φάση.Ο Πλατάκης αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει την μπάλα από την άσπρη βούλα στα δύχτια του Παπαδόπουλου.
Στο 24' της αναμέτρησης ο Έξαρχος από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά ο τερματοφύλακας του Βατανιακού, Παπαδόπουλος με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 41΄ κάθετη μπαλιά του Τσιώμη και ο Μανίκας με όμορφο πλασέ ισοφαρίζει σε 1-1.
Στο 44' μεγάλη φάση για τον Βατανιακό.Πλαγιοκόπηση απο τα δεξιά του Τσικαδέρη, με ωραία σέντρα βρίσκει τον Τσιώμη ο οποίος πιάνει κεφαλιά που αποκρούεται τελευταία στιγμή από την άμυνα του Αιγινιακού.
Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Βατανιακό.Ο Μανικάς ύστερα από μαγική κάθετη μπαλιά του Τσιώμη βρέθηκε απέναντι από τον Σακελλαρίδη με τον τελευταίο να τον νικά στο τετ α τετ και στη επαναφορά της φάσης και πάλι ο Μανίκας πλασάρει αδύναμα άουτ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βατανιακού η μπάλα στρώθηκε στον Βαρτζιώτη ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ που αποκρούσθηκε από τα σώματα των αμυντικών.
Στο 56' κόκκινη για τον Αιγινιακό στον Καθάριο με ορθή δεύτερη κίτρινη κάρτα.Στη φάση του φάουλ ο Κόλα με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή αστόχησε.
Στο 61' ο Ζούρκος περνά όποιον βρίσκει μπροστά του και με ωραίο διαγώνιο σουτ απειλεί την εστία του Παπαδόπουλου ο οποίος την διώχνει σε κόρνερ.Στο κόρνερ μεγάλη φάση από σουτ του Κυρτέγου το οποίο σταματάει στα σώματα των αμυνόμενων.
Στο 72'  1-2 για τον Αιγινιακό με τον Κυρτέγο να εκμεταλλεύεται την λάθος τοποθέτηση του Γιαλαμίδη και να πλασάρει εύστοχα με το αριστερό.
Στο 80' τριπλή ευκαιρία για τον Βατανιακό με τους αμυντικούς του Αιγινιακού πρώτα να διώχνουν πάνω στη γραμμή και στη συνεχεία ο Σακελλαρίδης με διπλή επέμβαση να κρατά το 1-2.
Στο 87΄δεύτερη κόκκινη για τον Αιγινιακό στο Γούτσιο.
Στο 88' το γκολ έρχεται για τον Βατανιακό με τον Μανίκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής να κεραυνοβολεί τον τερματοφύλακα του Αιγινιακού.
Στο 89' ο Βατανιακός πήγε να κλέψει το τρίποντο όταν και πάλι ο Μανικάς είδε τον Σακελλαρίδη να εκτινάσσεται στο "γάμα" της εστίας του και να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.



MVP του παιχνιδιού δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ηλία Μανίκα ο οποίος έκανε τα πάντα στο γήπεδο.Πραγματικός ηγέτης.
Στο ύψος του στάθηκε ο νεαρός ταλαντούχος μέσος του Βατανιακού Τσιώμης Γ. ο οποίος έκανε μια μεστή και ώριμη εμφάνιση αποδεικνύοντας πως αποτελεί ένα από τα ταλέντα του Πιερικού ποδοσφαίρου.
Άριστη η διαιτησία του κ. Γκορτσίλα και των βοηθών του.



Συνθέσεις
Βατανιακός(Γιώργος Καμπερίδης):
 Παπαδόπουλος,Τσιτλακίδης(Κατσαμάγκας),Λαγδάρης,Γιαλαμίδης,Βαρτζιώτης,Ηλίας,Βέργος,Τσιώμης (Γιαννούλης),Ποτουρίδης,Μανίκας,Τσικαδέρης(Κόλα)



Αιγινιακός(Σάκης Παπαβασιλείου): Σακελλαρίδης,Γούτσιος,Ζούρκος,Πλατάκης(Γιαουρτζής)Έξαρχος,Λιόλιος,Μποταίτης(Κοσμίδης),Τασίδης,Καθάριος,Κύρτεγος(Μιλκούδης),Αχαλινόπουλος



Φωτορεπορτάζ με τον φακό του Pieriasport














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου