Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Εναέριες βόλτες με τα τελεφερίκ του κόσμου


Από το Μεξικό και τη Βραζιλία, μέχρι την Κίνα και τη Νότια Αφρική, σας παρουσιάζουμε 10 εντυπωσιακά τελεφερίκ και τραμ του κόσμου που μεταφέρουν σε λόφους και βουνά, πάνω από πόλεις και πανέμορφα φυσικά τοπία, μέσα σε λίγα λεπτά.
Το τελεφερίκ στο Εθνικό Πάρκο Picos de Europa στην Ισπανία (http://en.wikipedia.org)
Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να θαυμάζουμε τις ομορφιές ενός τόπου από ψηλά, χωρίς να χρειάζεται να κουραζόμαστε περπατώντας; Τα τελεφερίκ και τα σχοινοκίνητα μέσα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα,
μεταφέροντάς μας σε λόφους και βουνά, πάνω από πόλεις και πανέμορφα φυσικά τοπία, μέσα σε λίγα λεπτά.
Από το Μεξικό και τη Βραζιλία, μέχρι την Κίνα και τη Νότια Αφρική, σας παρουσιάζουμε (όπως αναφέρονται στο National Geographic) 10 εντυπωσιακά τελεφερίκ και τραμ του κόσμου.
Zacatecas, Μεξικό
Φωτογραφία: http://attractions.uptake.com
To teleférico (τελεφερίκ) ταλαντεύεται πάνω από το μωσαϊκό των δρόμων, τις πλατείες, τις στέγες και τους θόλους αυτής της κομψής, κόκκινης πόλης του Μεξικού ( www.visitmexico.com/en/zacatecas ), πριν ανέβει στον λόφο Cerro de la Bufa, μέσα σε λίγα λεπτά, καλύπτοντας μια απόσταση 650 μέτρων. Έχει δύο σταθμούς, τον Cerro del Grillo και τον Cerro de la Bufa.
Rio de Janeiro, Βραζιλία
Φωτογραφία: http://www.bondinho.com.br
Η εναέρια διαδρομή ( www.bondinho.com.br ) θα σας οδηγήσει πρώτα στο λόφο Urca, επάνω από το Guanabara Bay και στη συνέχεια, μέχρι την κορυφή του βουνού Sugarloaf (στα 396 μέτρα). Λίγο πιο μακριά θα δείτε το περίφημο άγαλμα του Ρίο, «Χριστός ο Λυτρωτής», στο βουνό Corcovado, ενώ η πόλη και οι εντυπωσιακές παραλίες της, όπως οι Copacabana, Ipanema, θα βρίσκονται από κάτω σας, «χρωματισμένες» από ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.
Mérida, Βενεζουέλα
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Το υψηλότερο και μεγαλύτερο teleférico, κάνει διαδρομή μιας ώρας, μέχρι να ανέβει από ένα οροπέδιο των Άνδεων, στην κορυφή του Pico Espejo, στα 4.765 μέτρα. Υπάρχουν τέσσερις σταθμοί κατά τη διαδρομή και στην κορυφή η εντυπωσιακή κορυφή Pico Bolívar.
Το τελεφερίκ άνοιξε για το κοινό το 1960, αλλά έκλεισε επ’ αόριστον το 2008, με μια δήλωση ότι ανακαινίζεται.
The Peak Tram, Χονγκ Κονγκ, Κίνα
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Αυτό το τελεφερίκ ( www.thepeak.com.hk ) ανεβαίνει απότομα από το κέντρο της πόλης, μέχρι τις υψηλότερες γειτονιές του Χονκ Κονγκ, στην κορυφή Victoria Peak, καλύπτοντας μια απόσταση περίπου 1,5 χλμ. Μάλιστα ανεβαίνει σε τόσο απότομη κλίση, που τα κτήρια μοιάζουν να γέρνουν, καθώς περνάτε από πάνω τους! Στην κορυφή, η θέα της πόλης είναι εντυπωσιακή και μπορείτε να φάτε, να ψωνίσετε ή να κάνετε περίπατους στο πάρκο.
Genting Skyway, Μαλαισία
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Το πιο γρήγορο καλωδιωτό όχημα στον κόσμο –περίπου 50 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ- αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου τελεφερίκ στη νοτιοανατολική Ασία ( www.rwgenting.com ). Το ταξίδι ολοκληρώνεται μετά από περίπου 15 λεπτά, στο Genting Highlands Resort, στα 2.027 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με θεματικά πάρκα, καταστήματα, ξενοδοχεία, και ένα καζίνο.
Gulmarg Gondola, Τζαμού και Κασμίρ, Ινδία
Φωτογραφία: http://www.gulmarggondola.com
Η όμορφη κοιλάδα Gulmarg, σε υψόμετρο 2.730 μέτρα, στα βορειοδυτικά Himalaya, δίκαια ονομάστηκε το «λιβάδι των λουλουδιών». Από εδώ ξεκινά το υψηλότερο (σε υψόμετρο) τελεφερίκ στον κόσμο ( www.gulmarggondola.com ), κάθετα πάνω από τις πευκόφυτες πλαγιές, μέχρι τα 3.980 μέτρα, σχεδόν στην κορυφή του βουνού Apharwat. Από εδώ μπορείτε να δείτε τη διάσημη κορυφή Κ2 και άλλες επιβλητικές κορυφές των Ιμαλαΐων.
Εθνικό Πάρκο Picos de Europa Ισπανία
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Αυτά τα βουνά στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας, αποτελούν κομμάτι μιας περιοχής με εξαιρετική φυσική ομορφιά. Ένας πολύ καλός τρόπος για να πάτε, είναι το απότομο τελεφερίκ που θα σας μεταφέρει πάνω από την ηλιόλουστη, δασώδη κοιλάδα μέχρι το Picos, στα 1.840 μέτρα. Στην κορυφή μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το παρατηρητήριο Aliva, απ’ όπου η θέα των βουνών είναι εκπληκτική και μπορεί να σας δελεάσει για μια περαιτέρω εξερεύνηση της περιοχής.
Τελεφερίκ Grindelwald-Männlichen, Ελβετία
Φωτογραφία: http://www.maennlichen.ch
Μία από τις μεγαλύτερες βόλτες με τελεφερίκ στον κόσμο, συνδέει το χωριό Grindelwald-Grund (σε υψόμετρο 943 μέτρα) με το Männlichen (υψόμετρο 2.230 μέτρα) στις Ελβετικές Άλπεις ( www.maennlichen.ch ), κάτω από τα επιβλητικά βουνά Eiger και Jungfrau. Στην εναέρια βόλτα που διαρκεί περίπου 30 λεπτά, μπορείτε να θαυμάσετε τις απόκρημνες κορυφές και τις κοιλάδες, χωρίς να κουραστείτε περπατώντας ή κάνοντας σκι!
Τελεφερίκ Table Mountain, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Φωτογραφία: http://tablemountain.net
Το δάπεδο του τελεφερίκ ( www.tablemountain.net ) περιστρέφεται 360 μοίρες για να παρέχει στους επιβάτες πλήρη θέα του γύρω τοπίου και της πόλης, κατά τη διάρκεια της γρήγορης διαδρομής προς την κορυφή του Table Mountain στα 1.085 μέτρα. Κατά την άφιξή μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά από μονοπάτια για να εξερευνήσετε το βουνό ή να κάνετε πικνίκ. Η ατμόσφαιρα είναι συνήθως πιο καθαρή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.
Powell-Hyde Line, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Ολοκληρώστε την επίσκεψή σας στην πόλη, με τη γραφική διαδρομή Powell-Hyde Line ( www.streetcar.org ) που ανηφορίζει περνώντας από τη ζωντανή γειτονιά Russian Hill, πριν κάνει μια απότομη κάθοδο στους περίφημους λόφους του Σαν Φρανσίσκο, για να καταλήξει στη γειτονιά Fisherman’s Wharf. Η Golden Gate Bridge λαμπυρίζει στο βάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου