Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Με φάτνη και... σταθερό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους


Και με... φάτνη και με χριστουγεννιάτικο δέντρο θα γιορτάσει φέτος τα Χριστούγεννα η Θεσσαλονίκη. Το περσινό σκηνικό με τα καρουσέλ και τα παγοδρόμια στην πλατεία Αριστοτέλους θα επαναληφθεί και φέτος, μόνο που αυτήν τη φορά επιλέχθηκε να δοθεί ένα πιο παραδοσιακό χρώμα. Ετσι, θα τοποθετηθεί και φάτνη στο ύψος της Αριστοτέλους με την οδό Εγνατία, αλλά και σταθερό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην καρδιά της δημοφιλούς πλατείας (η περσινή ιδέα του... πλωτού δέντρου που δύο φορές βυθίστηκε στα νερά του Θερμαϊκού δεν επιλέχτηκε φέτος για ευνόητους λόγους).
Οπως εξήγησε χτες στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος, Γιάννης
Μπουτάρης, ο δήμος παραχωρεί την πλατεία σε φορείς της αγοράς που ενδιαφέρθηκαν να στήσουν φέτος το εορταστικό σκηνικό στην πόλη. Ετσι, ενώ πέρυσι το θέμα αυτό χειρίστηκε μόνο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, φέτος εντάσσονται στο σχήμα και άλλοι φορείς, όπως το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επίσης εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν. «Αυτή η “κοινοπραξία” φορέων ήταν μία απαίτηση από την πλευρά του δήμου, προκειμένου να συμφωνήσει να παραχωρήσει την πλατεία στους φορείς», είπε.
Ηδη οι πρώτες κατασκευές έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ο εορταστικός διάκοσμος θα «εξαπλωθεί» φέτος στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, το δημαρχείο, το Λευκό Πύργο, την Ερμού, αλλά και σε γειτονιές των δημοτικών διαμερισμάτων. Σημειώνεται ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου δώρισε σε όμορο δήμο το περίφημο λαμπερό καραβάκι, που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του εορταστικού διάκοσμου της Αριστοτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου