Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Al Jazeera: Η πλούσια και εύφορη ελληνική γη είναι η σωτηρία από την κρίση






«Την ώρα που οι Έλληνες προσπαθούν να μετατρέψουν τις οικονομικές τους απώλειες σε έναν νέο τρόπο ζωής, είναι πιθανόν να βρουν τη σωτηρία στην πλούσια και εύφορη ελληνική γη;». 

Με αυτό το ερώτημα ολοκληρώνει το έγκριτο πρακτορείο «Al Jazeera» εκτενές ρεπορτάζ για τους ολοένα και περισσότερους - νέους κυρίως - Έλληνες οι οποίοι αντιμέτωποι με την τεράστια ανεργία επιλέγουν να εγκαταλείψουν τις μεγαλουπόλεις και να
επιστρέψουν στην περιφέρεια αναζητώντας την τύχη τους. Το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται εκτενώς στη ζοφερή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα όπου περίπου 1.000 εμπορικά καταστήματα αναγκάζονται να κλείσουν σχεδόν κάθε ημέρα και η ανεργία των νέων αγγίζει το 58%. «Την ώρα που οι Έλληνες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε αυτήν την κατάσταση πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις που κάποτε υπόσχονταν πολλά και να επιστρέψουν στην περιφέρεια» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του «Al Jazeera». Το πρακτορείο φιλοξενεί δηλώσεις νέων Ελλήνων που μόλις μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσαν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους. «Την ώρα που η υπόλοιπη οικονομία καταγράφει ελεύθερη πτώση, ο τομέας της γεωργίας μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα. Ανάμεσα σε αυτούς που επιλέγουν την επιστροφή στους τόπους καταγωγής τους υπάρχουν αρκετοί που αναγκάζονται να το πράξουν ώστε να γλυτώσουν τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης. «Πρόκειται για μια χειρωνακτική εργασία, κάτι πολύ δύσκολο για εμένα αρχικά. Είμαι κορίτσι, μεγάλωσα στην Αθήνα και τα είχα όλα έτοιμα. Τώρα νιώθω σαν την Σκάρλετ ο’ Χάρα. Η γη είναι η δύναμή μου» αναφέρει στο πρακτορείο η κυρία Αλεξ'ανδρα Τρίκα η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα και να ασχοληθεί με την εκτροφή σαλιγκαριών στον τόπο καταγωγής της. Λίγο καιρό μετά τα κατάφερε και η επιχείρησή της ανθεί. «Η σταθερή στροφή προς την επαρχία φαίνεται ασταμάτητη, καθώς τροφοδοτείται από την απόγνωση στις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή με λιγότερο άγχος. Μερικοί θα επιτύχουν, άλλοι θα αποτύχουν Αλλά όλοι τους πήραν μια τολμηρή απόφαση. Να μην περιμένουν την επιτυχία τους από την κυβέρνηση ή από οποιονδήποτε άλλον, αλλά να πάρουν το μέλλον στα δικά τους χέρια» αναφέρει χαρακτηριστικά το «Al Jazeera»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου