Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν με... χιονοπέδιλα


Νυχτερινό σκι, ρίψη βεγγαλικών, σλάλομ στις κατάλευκες πλαγιές και μουσική είναι το σκηνικό που στήνουν οι υπεύθυνοι στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα για να υποδεχθούν το νέο έτος
Picture 0 for Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με... χιονοπέδιλα


Χιόνι, ένα ζευγάρι πέδιλα και δυνατή μουσική είναι αρκετά για τους λάτρεις του σκι για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που και φέτος θα επιλέξουν να «πάρουν» τα βουνά προκειμένου να υποδεχτούν εκεί τη νέα χρονιά.
Νυχτερινό σκι, ρίψη βεγγαλικών, σλάλομ στις κατάλευκες πλαγιές και μουσική είναι το σκηνικό που στήνουν οι υπεύθυνοι στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις προσφορές και τις εκπτώσεις που προσφέρουν, ελπίζουν να γεμίσουν και φέτος τα χιονοδρομικά κέντρα.
Ένα μεγάλο πάρτι προγραμματίζουν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του
Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν, με βασικό προσκεκλημένο τον παρουσιαστή Θέμη Γεωργαντά, ο οποίος θα αναλάβει τη μουσική επένδυση του ρεβεγιόν. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν νυχτερινή χιονοδρομία σε ειδικά φωτισμένη πίστα. Το Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρας», κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, υποδέχτηκε πολλές χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι τιμές κάρτας έχουν μειωθεί στα 10 ευρώ (καθημερινές και Σ/Κ) για τους ενήλικες και στα 5 ευρώ για παιδιά, φοιτητές. Για τις ημέρες των εορτών (έως 6/1/13) η κάρτα θα κοστίζει 15 ευρώ και 10 ευρώ αντίστοιχα.
Ένα γλέντι στήνει για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου σε συνεργασία με το χωριό, προκειμένου να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Χ/Κ Ανδρέα Παντελίδη υπάρχει μια πτώση στην κίνηση, ωστόσο, με πακέτο προσφορών ευελπιστούν να προσελκύσουν περισσότερους λάτρεις του σκι. Για την φετινή σεζόν το ΕΧΚΣ προσφέρει, εκπτώσεις στην τιμή των εισιτηρίων, την νέα Οικογενειακή κάρτα, με έκπτωση της τάξης του 20% για κάθε οικογένεια, αλλά και την νέα Ηλεκτρονική Κάρτα Εισιτηρίων SELI SNOWCARD, η οποία είναι πολλαπλών χρήσεων, οικολογική και ασφαλής για τις συναλλαγές. Στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας ο εορτασμός του World Snow Day από τις 14 έως 18 Ιανουαρίου 2013.
Όταν πέσει η νύχτα, η κεντρική πίστα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου θα φωτιστεί για νυχτερινό σκι και υπό τους ήχους δυνατής μουσικής, θα υποδεχθούν τη νέα χρονιά. Ξέφρενα βραδινά πάρτυ είτε με ζωντανή μουσική είτε με DJ και το νυχτερινό σκι με πυρσούς διεξάγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Σαλέ "Τόττης". Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη συνδρομή του χιονοδρομικού κέντρου Πισοδερίου ξεκίνησε από τις 21 Δεκεμβρίου  δοκιμαστικά για τις γιορτές, δωρεάν δρομολόγια με λεωφορεία τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων. Ξεκινήστε το ταξίδι με το τραίνο από τη Θεσσαλονίκη για τη Φλώρινα και δωρεάν λεωφορείο που ξεκινά από το σταθμό του τραίνου σας μεταφέρει προς το χιονοδρομικό κέντρο του Πισοδερίου.
Στο Βέρμιο λειτουργεί και το Χιονοδρομικό Κέντρο 3 - 5 Πηγάδια, σε υψόμετρο 1.430-2.005 μέτρα. Από τις καιρικές συνθήκες θα εξαρτηθεί εάν θα πραγματοποιηθεί κάποιο event την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κέντρου Αλέξανδρο Νουλίκα. Σύμφωνα με τον ίδιο η κίνηση τις ημέρες των Χριστουγέννων ήταν αρκετά ικανοποιητικές, ενώ όπως ανέφερε οι τιμές για σλάλομ στις πίστες του κέντρου είναι πιο χαμηλές από πέρσι. Τις καθημερινές η κάρτα για σκι στοιχίζει 12 ευρώ. Τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και την περίοδο από 22 Δεκεμβρίου μέχρι 6 Ιανουαρίου κοστίζει 16 ευρώ.
Μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος οξυάς και πεύκης το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά διαθέτει φωτισμό για να γίνει η αλλαγή του χρόνου με νυχτερινή κατάβαση στη βασική χιονοδρομική πίστα συνολικού μήκους 1.000 μέτρων. Για την περίοδο 2012-2013 θα λειτουργήσει και το συρόμενο lift της κορυφής μετά από χρόνια.
Οι τιμές της περιόδου έχουν οριστεί ως εξής, ημερήσια κάρτα Παρασκευής και Σαββάτου στα 13 ευρώ, ημερήσια κάρτα Κυριακής στα 15 ευρώ και παιδική, μαθητική, φοιτητική στα 8 ευρώ. Τις εορτές και αργίες ισχύουν οι τιμές της Κυριακής.

Καθημερινά θα λειτουργεί από τις 22 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2013 το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και θα είναι σε πλήρη λειτουργία οι αναβατήρες, εφόσον θα υπάρχει επάρκεια χιονιού για τη διάστρωση των πιστών. Τις καθημερινές η κάρτα για σκι στοιχίζει 10 ευρώ. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες 15 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου