Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Ν.Πασχαλούδης ,Γ.Νταντάμης,Gil Gourdier Leroy δντης χορωδίας Choralia.Την επέτειο των 50 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης των Ηλυσίων γιόρτασαν την Τρίτη 22 Ιανουαρίου τα προξενεία Γαλλίας και Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.
Ως γνωστό η συνθήκη αυτή, της γαλλογερμανικής συνεργασίας και φιλίας, υπογράφθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1963,  από τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας  Charles de Gaulle και τον καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Konrad Adenauer. Θεωρείται ότι επισφράγισε τη συμφιλίωση των δύο χωρών και έθεσε τα θεμέλια για μακροχρόνια ειρήνη στην Ευρώπη.
Για το γεγονός αυτό, η ημερομηνία της 22ας Ιανουαρίου έχει ανακηρυχθεί ως  « ημέρα γαλλογερμανικής φιλίας» και εορτάζεται και από τις δύο πλευρές.

Τα προξενεία της Γαλλίας και Γερμανίας της Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν από κοινού σχετική εκδήλωση στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του κρατικού ωδείου, όπου προσκλήθηκαν και παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Μακεδονίας.
Μεταξύ αυτών προσκεκλημένοι ήταν ο πρόεδρος  του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος καθώς και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Νίκος Πασχαλούδης.
Οι εκπρόσωποι του ΟΡ.ΦΕ.Ο, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προξένους και των δύο χωρών, να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και να τους προσκαλέσουν  να επισκεφθούν την Πιερία,                                   Υπήρξε μάλιστα συγκεκριμένη ανταπόκριση από το Γερμανό πρόξενο, να είναι η Γερμανία  τιμώμενη χώρα στο Φεστιβάλ Ολύμπου το 2014.
Συνομίλησαν επίσης, για θέματα κυρίως  πολιτισμού, με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και ανθρώπους του χώρου των γραμμάτων και τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου