Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο τζόγος των Όσκαρ...

Aντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την 85η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ...

Πριν από μερικές εβδομάδες κανένας δεν μιλούσε για την ταινία του Μπεν Αφλεκ. Φαίνεται ωστόσο πως η γνώμη κριτικών και κοινού άλλαξε μετά την εντυπωσιακή πορεία της το τελευταίο διάστημα με δεκάδες βραβεύσεις σε θεσμούς όπως στα Μπάφτα, τις Χρυσές Σφαίρες.

Τα γραφεία στοιχημάτων λοιπόν ποντάρουν στο «Argo» καθώς ποσοστό 27% των κριτικών κινηματογράφου της Αμερικής υποστηρίζουν, σύμφωνα με έρευνα του GoldDerby, ότι θα κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.


Μέχρι πρότινος φαβορί ήταν η ταινία «Λίνκολν» που διεκδικεί Όσκαρ σε 12 κατηγορίες. Αργότερα το ξανασκέφτηκαν και υποστήριζαν τον «Οδηγό Αισιοδοξίας» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, το μιούζικαλ «Οι Άθλιοι» σε σκηνοθεσία Τομ Χούπερ ή το αμφιλεγόμενο «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου. Μέχρι που έκανε την έκπληξη το «Argo».

Στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας φαβορί θεωρείται ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (με ποσοστό 31% σύμφωνα με τους κριτικούς κινηματογράφου των ΗΠΑ) αλλά δεν αποκλείεται να ακουστούν τα ονόματα των Ανγκ Λι («Η Ζωή του Πι») και Ντέιβιντ Ο. Ράσελ («Οδηγός Αισιοδοξίας»).


Το Οσκαρ καλύτερης ανδρικής ερμηνείας δεν φαίνεται να κρύβει εκπλήξεις καθώς ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις του «Λίνκολν» είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί με τα στοιχήματα στην Unibet να δίνουν απόδοση μόλις 1,03 και το 40% των κριτικών να υποστηρίζει ότι θα κερδίσει το βραβείο.

Αν και η Τζένιφερ Λόρενς ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες για το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου (με απόδοση 1,45 στο Unibet), είναι πιθανόν να γίνει η ανατροπή με την βράβευση της Τζέσικα Τσαστέιν («Zero Dark Thirty») η οποία ήταν και το φαβορί των πρώτων στοιχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου