Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Καταβάλλεται η πρώτη δόση της επιστροφής του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο

Επιστρέφονται 81,3 εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες

Επιστρέφονται 81,3 εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες




 
Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το ποσό της πρώτης δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών για το 2013, ύψους 81,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα σχετικά ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από αύριο Παρασκευή.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, βασίζεται στα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και στον αριθμό των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ. Η πληρωμή γίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, κατά τέσσερις μήνες.

«Θα επαναλάβω ότι τηρούμε τόσο τις υποσχέσεις μας και τις δεσμεύσεις μας, όσο και το χρονοδιάγραμμα το οποίο θέσαμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γεωργίας μας», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Οπως πρόσθεσε ο υπουργός «την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί και η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ».

Αυτό σημαίνει, σημείωσε, ότι «σε διάστημα λίγων ημερών ουσιαστικά, ενισχύουμε τη ρευστότητα του αγροτικού κόσμου με το τόσο σημαντικό ποσό των σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ. μαζί με τα 12,1 εκατομμύρια ευρώ που πιστώθηκαν χθες για αποζημιώσεις ζημιών από τον ΕΛΓΑ) μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο που μπορούμε να κινηθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου