Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η Π.Ε.Πιερίας στην 20η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2013 στη Μόσχα



     Σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας «Moscow International Travel & Tourism», που πραγματοποιήθηκε 21 με 23 Μαρτίου στη Μόσχα, συμμετείχε μέσα από το ενιαίο περίπτερο της ΠΚΜ η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό καθώς η επισκεψιμότητα των Ρώσων στην έκθεση ήταν σημαντική ενώ έντονο ήταν και το ενδιαφέρον τους για τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας με σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης που θα δώσει μια «ανάσα» στην τοπική οικονομία επετεύχθη με τον καλύτερο τρόπο. Το τουριστικό προϊόν της Πιερίας έδωσε ένα δυναμικό «παρών» στην έκθεση και αναδείχθηκε άριστα στην αγορά της Ρωσίας μέσα από το υλικό που διανεμήθηκε στο κοινό. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή, τα νόστιμα αγαθά της Πιερικής γης που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει μέσα από την τοπική γαστρονομία, οι μοναδικές φυσικές ομορφιές της περιοχής, το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα με έμφαση στα θρησκευτικά και εκκλησιαστικά μνημεία παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης.


Με εκπροσώπους της ρωσικής τουριστικής βιομηχανίας συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, που εκπροσώπησε την ΠΚΜ. Η διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων και του δικτύου εξαγωγών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποίησε ο κ.Καραπαναγιωτίδης.

Ικανοποιημένοι από την προσέλευση των Ρώσων επισκεπτών στην έκθεση εμφανίσθηκαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ, Πάνος Λειβαδάς και ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα, Μιχαήλ Σπινέλλης που επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΠΚΜ.


Η τουριστική αγορά της ΠΚΜ κατάφερε και επέδειξε ισχυρή τουριστική ταυτότητα με την ελπίδα να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος από τη ρωσική τουριστική αγορά ενόψει της θερινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου