Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Οριστικά στον Ιβάν Σαββίδη η ΣΕΚΑΠ


 
Η καλύτερη από τις 4 προσφορές που έχουν κατατεθεί για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΣΕΚΑΠ, που κατέχει η ΑΤΕ, είναι αυτή του Ιβάν Σαββίδη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr το ύψος της προσφοράς του ομογενή επιχειρηματία ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ και, ειδικότερα, προβλέπει 6,6 εκατ. ευρώ για τις μετοχές, 28 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα ακολουθήσει και 16 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των χρεών της εταιρίας.


Η προσφορά είναι ελαφρώς καλύτερη από αυτή της Κοινοπραξίας SEBA/ΕΛΓΕΚΑ, που είναι η δεύτερη στη σειρά, ενώ οι δύο προσφορές του Γαλλικού και του δεύτερου Τουρκικού Ομίλου ακολουθούν αν και δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα με τις δύο πρώτες καθώς είναι δομημένες με διαφορετικούς όρους.
Η συμφωνία με τη ΣΕΚΕ «κλειδί» για την εξαγορά από τον Ιβάν
Έτσι κι αλλιώς η συμφωνία του Ιβάν Σαββίδη με τη ΣΕΚΕ, έχει εξαρχής κρίνει την έκβαση του διαγωνισμού. Παρότι υπήρξε μια μικρή διαφοροποίηση μεταξύ των υπευθύνων της πώλησης, η ΑΤΕ ξεκαθάρισε λίγο πριν την εκπνοή του διαγωνισμού ότι ο όρος για την προηγούμενη έγγραφη συμφωνία με τη ΣΕΚΕ είναι απαράβατος, κάτι που είναι πιθανό να αποθάρρυνε και την περίπτωση να βελτιώσει την προσφορά της, η κοινοπραξία του Τουρκικού Ομίλου με την ΕΛΓΕΚΑ.
Απομένει η τυπική ανακοίνωση της συμφωνίας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου από τον ομογενή επιχειρηματία. Σκέψεις που υπήρξαν για συνέχιση της διαδικασίας μεταξύ των δύο πρώτων, σε μια μορφή πλειοδοτικού διαγωνισμού, ώστε να αυξηθεί το τίμημα, εγκαταλείφθηκαν και η πλευρά του ομογενή επιχειρηματία προετοιμάζεται να αναλάβει τη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία, σε μια αλλαγή σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου