Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου




Τον   Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier υποδέχτηκε στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ο Πρόεδρος  κ. Παύλος Ανδρεδάκης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε  συμμετείχαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ο επιστημονικός συνεργάτης κ. Δημήτρης Ρουκάς,  από τον Δήμο Ελασσόνας ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γάτσας,  από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος με στελέχη του Οργανισμού.
Στον κ. Obermaier έγινε μια γενική παρουσίαση της Προστατευόμενης Περιοχής, του Φορέα Διαχείρισης και των δράσεων αυτού με ιδιαίτερη αναφορά στις προγραμματιζόμενες για φέτος εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή του ΟΛΥΜΠΟΥ. Στην συζήτηση που ακολούθησε διερευνήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας του Φορέα με το Προξενείο και αποφασίστηκε η ανάληψη κοινών δράσεων που θα συμβάλουν στην ανάδειξη και προβολή της Προστατευόμενης Περιοχής στην Γερμανία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μία σύντομη επίσκεψη και ξενάγηση στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, κατά την οποία ο κ. Obermaier εντυπωσιάστηκε από την γοητεία του βουνού και δήλωσε ότι θα επισκεφτεί σύντομα την περιοχή για μία από κοινού ανάβαση στον Όλυμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου