Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση για τις προοπτικές νέων ανέργων στο ΤΕΙ Κατερίνης



Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΤΕΙ Κατερίνης, με αντικείμενο την ενημέρωση νέων ανέργων για προγράμματα που τυχόν να τους ενδιαφέρουν, για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή και επιδοτούμενη εργασία. Το αμφιθέατρο Α του ΤΕΙ γέμισε από νέους, φοιτητές του τμήματος και όχι μόνο, καθώς πρόκειται για φλέγον ζήτημα των ημερών.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν, από στελέχη του ΟΑΕΔ, προγράμματα τόσο για την χώρα μας, που διενεργούνται από τον ΟΑΕΔ, καθώς και το πρόγραμμα EURES, που αφορά την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, σε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ, κάτι που έχει το επιπλέον όφελος της σύσφιξης σχέσεων μεταξύ των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρώτος στο βήμα βρέθηκε ο προϊστάμενος του παραρτήματος ΤΕΙ Logistics Δημήτρης Τριανταφύλλου, που σύστησε τους ομιλητές κα Σωπιάδου και κ. Παπαϊωάννου στο κοινό. Στάθηκε επιπλέον στην αυξανόμενη τάση μετανάστευσης, ειδικά από νέους πτυχιούχους, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή η «αιμορραγία» να είναι προσωρινή, γιατί είναι κρίμα για την Ελλάδα να χάνει τόσους νέους επιστήμονες που θέλουν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν.
Η αναφορά που έγινε περιείχε όλα τα προγράμματα που ¨τρέχουν¨ αυτή τη στιγμή. Στόχος τους, όπως ειπώθηκε, είναι η σύνδεση της κατάρτισης με την εκπαίδευση και των δυο με την αγορά εργασίας. Έγινε λόγος για το τι προβλέπεται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης  παρασχέθηκαν εξειδικευμένες πληροφορίες και οδηγίες για όσους έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου