Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 24ο ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ MONEY SHOW ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Στις 12 και 13 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Hotel πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 24ο Money Show με την συμμετοχή περισσότερων από 100 φορέων, επιχειρήσεων και οργανώσεων στον εκθεσιακό τομέα και με παράλληλη πραγματοποίηση 120 και πλέον ημερίδων και συνεδρίων. 
Πάνω από 25.000 σύνεδροι και επισκέπτες σε δύο μόνον ημέρες ανέδειξαν το πολυσυνέδριο MONEY SHOW στη Θεσσαλονίκη, ως το μεγαλύτερο forum της Ευρώπης σε μια περίοδο μάλιστα που όλες οι παραγωγικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες αναζητούν διέξοδο μέσα από την εξωστρέφεια και την πρωτογενή παραγωγή και ανάπτυξη.

Στο 24ο MONEY SHOW που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν το Υπουργείο Γεωργίας, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το Ελληνο-Βουλγαρικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, το Ελληνο- Τουρκικό Επιμελητήριο, τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ελλήνων Χημικών, το ΚΕΠΚΑ, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ- HELEXPO A.E., η Πανελλήνια Ένωση Αγροτών, το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας, το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής και πολλοί σύλλογοι, δίκτυα, Μ.Κ.Ο., εκπαιδευτικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις και οργανώσεις απ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Aξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη φετεινή διοργάνωση σημαντικό κομάτι είχε στο πολυσυνέδριο η πρωτογενής παραγωγή και επιχειρηματικότητα τόσο στον εκθεσιακό τομέα "GREEN EXPO MONEY SHOW" όσο και στον συνεδριακό "Greek Trader" με πολλές συμμετοχές φορέων, βιομηχανιών και επιχειρήσεων, όπως της FARMA-CHEM A.E. με τον αυξητικό παράγοντα VIORMON, η Energy Resources, το Ελληνικό Δίκτυο Σπιρουλίνας, η Πανελλήνια Ένωση Αγροτών, ο Κρόκος Κοζάνης, το Αλεύρι "ΜΑΝΑ"/ Αφοι Κεραμάρη, τα ελληνικά πούρα Vamma del Sol", το μέλι "Σίθων", οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί "ΓΕΑ" και "Βαλμάδα", η καλλιέργια επεξεργασίας ροδιού ΑΣΟΠ κ.α. Σημαντικότατες επαφές και επιχειρηματικές ανταλλαγές έγιναν μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων πρωτογενούς παραγωγής με την αποστολή των Ιταλικών επιχειρηματιών που συμμετείχαν φέτος στο πολυσυνέδριο.

Με αφορμή το "Green Expo" του MONEY SHOW εξ άλλου, διοργανώθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών οργανώσεων και επιχειρήσεων ημερίδα - επιχειρηματικό δείπνο με όργανωτές το Υπουργείο Γεωργίας, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Ελληνο- Ιταλικό Επιμελητήριο με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο με θέμα "Ο Ελληνικός αγροδιατροφικός κλάδος, βάση για την ανάπτυξη της εθνικής εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας"..

Επίσης, στο επίσημο εναρκτήριο επιχειρηματικό δείπνο του Money Show που οργάνωσε το Ελληνο- Ιταλικό Επιμελητήριο μαζί με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Στράτος Σιμόπουλος με θέμα "Ανάπτυξη Θεσσαλονίκης Υποδομές και Δίκτυα". Στην ίδια εκδήλωση εισηγητές ήταν επίσης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίης κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ - HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας. .

Στον εκθεσιακό τομέα συμμετείχαν επίσης, οι επίσημες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων OPEL Μοtor Star του Ομίλου Γκιγκιλίνη και η BMW - MINI - PEUGEOT ΑΔΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. ενώ πολύ ενδιάφερον είχε και φέτος η πολυσέλιδη έκδοση του πολυσυνεδρίου "Kαινοτομία και Επιχειρηματικότητα" με πολλά ενδιαφέροντα άρθρα και τοποθετήσεις για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η είσοδος του κοινού σε όλα τα συνέδρια και τις ημερίδες ήταν ελεύθερη και η αθρόα συμμετοχή συνέδρων και επισκεπτών του Money Show στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα διοργάνωση του πολυσυνεδρίου στη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος των διοργανωτών είναι η εξωστρέφεια ως "εργαλείο" εξόδου από την κρίση και για τον λόγο αυτόν προετοιμάζονται αντίστοιχες διοργανώσεις στην Κωνσταντινούπολη, τη Σόφια και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου