Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ



   Μουσικό ταξίδι που είχε στις αποσκευές του, τραγούδια που αγαπήσαμε, του εκφραστή του πηγαίου και του αυθεντικού, του εκφραστή μιας διαχρονικής ελληνικότητας στη λαϊκή μουσική, του αξέχαστου Βασίλη Τσιτσάνη, παρουσίασε την περασμένη Κυριακή, σε μια συναυλία – αφιέρωμα με τίτλο «…ότι και αν πω δεν σε ξεχνώ», η Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων των 2ου - 5ου Λυκείων (πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο), παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου. Δημοφιλή τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, κλασικά πλέον σήμερα, ερμήνευσαν αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού οι: Δραγασιά Μαρία, Τριανταφύλλου Στεφανία, Καζαντζίδης Αναστάσιος, Καλλιφατίδης Αλέξανδρος, Παπαργυρόπουλος Κων/νος.

Ειδικότερα παρουσιάστηκαν σε τρεις ενότητες: τραγούδια της προπολεμικής περιόδου (Αρχόντισσα, Ό, τι και αν πω δεν σε ξεχνώ κ.α.), τραγούδια της κατοχής & του εμφυλίου (Πάμε τσάρκα, Αχάριστη, Ακρογιαλιές Δειλινά κ.α.), καθώς και συνθέσεις από το 1948 και μετά (Συννεφιασμένη Κυριακή, Απόκληρος κ.α.).

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου κα Στέλλα Μπαζάκου.
Την ενορχήστρωση επιμέλεια της μουσικής εκδήλωσης είχε ο Παναγιώτης Λυμπανοβνός, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Ειρήνη Παξιμαδάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Ορχήστρα είναι ένα μουσικό σύνολο, τμήμα της Πολυτονικής Ορχήστρας, που έχει ως σκοπό την αυθεντική εκτέλεση λαϊκής μουσικής με περισσότερα άτομα, νέες ενορχηστρώσεις και πρωτόγνωρο ήχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου