Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Φοιτητές και σπουδαστές στις... κάλπες


Φοιτητές και σπουδαστές στις... κάλπες


Υπό τη... σκιά του σχεδίου «Αθηνά» και της συγκρότησης των συμβουλίων διοίκησης στα Πανεπιστήμια θα διεξαχθούν την Τετάρτη οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές.
Φέτος, οι εκλογές συμπίπτουν με τη συγκρότηση των συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια και την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά». Αν και τα γνωστά «τραπεζάκια» με το υλικό των φοιτητικών παρατάξεων, αλλά και το συνηθισμένο σκηνικό έχει στηθεί στα Πανεπιστήμια, το κλίμα παραμένει υποτονικό, καθώς εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη η μερίδα φοιτητών και σπουδαστών που δεν συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική κίνηση των παρατάξεων.

Παράλληλα, για μια ακόμα φορά είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα εκδοθούν κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα, αλλά, όπως γίνεται επί σειρά ετών κάθε παράταξη θα δώσει και πάλι τα δικά της αποτελέσματα.
Οι κάλπες θα στηθούν νωρίς το πρωί σε όλες τις σχολές και τα τμήματα και θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει το ποσοστό συμμετοχής, καθώς τα προηγούμενα χρόνια αν και υπήρχε μικρή άνοδος στη συμμετοχή, οι φοιτητικές εκλογές δεν «συγκίνησαν» τους φοιτητές, όπως συνέβαινε παλαιότερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου