Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Συνάντηση Σαββίδη-Λακασά στο Μακεδονία Παλλάς

Picture 0 for Συνάντηση Σαββίδη-Λακασά στο Μακεδονία Παλλάς
Η σύνδεση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με δυνητικούς εισαγωγείς της αγοράς της Ρωσίας συζητήθηκε σε συνάντηση του προέδρου του ΣΕΒΕ με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Συνάντηση εργασίας με τον Ιβάν Σαββίδη είχε σήμερα στο Μακεδονία Παλλάς η διοικητική Επιτροπή του ΣΕΒΕ.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η σύνδεση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με δυνητικούς εισαγωγείς της αγοράς της Ρωσίας.



Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, το συνολικό εμπόριο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας το 2012 ενισχύθηκε κατά 38,6% ή κατά 1,7 δισ. ευρώ σε απόλυτες τιμές, αφού αυξήθηκαν τόσο οι ελληνικές εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές από και προς τη Ρωσία. Οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 16,7% σε ετήσια βάση (αύξηση που αποδίδεται κυρίως στους κλάδους: τρόφιμα και χημικά-πλαστικά), ενώ οι ελληνικές εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 40,7% (αύξηση που αποδίδεται στα πετρελαιοειδή), με αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα για τη χώρα μας να διευρυνθεί σημαντικά κατά 43,2%.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς παρουσίασε στον κ. Σαββίδη το φάσμα των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου καθώς και το προφίλ των επιχειρήσεων-μελών του, τονίζοντας την ποιότητα της εγχώριας παραγωγής και το γεωστρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Βόρειας Ελλάδας για τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια.

Επίσης, ο κ. Λακασάς αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία της Eurobank σε συνεργασία με το ΣΕΒΕ, το «Go International», το οποίο στα τέλη Μαΐου θα λάβει χώρα στη Μόσχα με τη συμμετοχή 100 περίπου ελληνικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτής της επιχειρηματικής αποστολής, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ ζήτησε τη συνεργασία καθώς και τη συμμετοχή του κου. Σαββίδη και των συνεργατών του στο επιχειρηματικό αυτό φόρουμ, έτσι ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με αξιόπιστες Ρώσικες επιχειρήσεις με εισαγωγικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου