Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει στο λύκειο Κονταριώτισσας για νοσήματα, προβλήματα και εξαρτήσεις στην εφηβεία




«Από τον παιδικό σταθμό στο λύκειο» είναι το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης για εφήβους και γονείς η οποία διοργανώνεται από τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση Δίου-Ολύμπου (ΔΗΚΕΔΟ) και θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του λυκείου Κονταριώτισσας.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Δημήτρης Αποστολίδης και η παιδίατρος Ελένη Κωτσή.
Η ενημέρωση αυτή είναι πολύ χρήσιμη όχι μόνο για εφήβους κορίτσια και αγόρια αλλά και για εκπαιδευτικούς καθώς και για γονείς, επειδή είναι θεμελιώδεις οι μεταβολές που συμβαίνουν από την παιδική ηλικία στην εφηβεία.
Κατά τη μετάβαση προς την εφηβεία παρατηρούνται σοβαρές διαταραχές υγείας, όπως π.χ. διαταραχές βάρους, είναι δυνατόν να σημειωθούν νοσήματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα, είναι δυνατόν να εμφανιστούν νοσήματα σε κορίτσια όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ενώ παρατηρούνται, σε ένα ποσοστό εφήβων, κάποιες επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα, η χρήση αλκοόλ, η ανεξέλεγκτη χρήση διαδικτύου κλπ.
Γι αυτό, η ενημέρωση γύρω από την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση αλλά κυρίως την πρόληψη νοσημάτων καθώς και διαφόρου είδους προβλημάτων στην περίοδο της εφηβείας, αποτελούν υποχρέωση όλων, των ίδιων των εφήβων, των γονέων και κηδεμόνων τους αλλά και των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου