Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Formula 1: Νίκη για Αλόνσο και Ferrari στην Κίνα


                                Μετά από πολύ καιρό η Ferrari και ο Αλόνσο επέστρεψαν στις νίκες και το πανηγύρισαν ανάλογα. Στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Κίμι Ράικονεν και Λιούις Χάμιλτον αντίστοιχα, με τους Φέτελ, Μπάτον, Μάσα, Ρικιάρντο, Ντι Ρέστα, Γκροζάν και Χούλκεμπεργκ να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από έντονες μάχες, επαφές και την καθιερωμένη πλέον γκαντεμιά του Μαρκ Γουέμπερ.
Ο Αλόνσο πήρε μια εύκολη νίκη.
Αν και εκκινούσε τον αγώνα τρίτος, μετά από μια καλή εκκίνηση έστριψε πρώτος την πρώτη στροφή της πίστας και λίγο αργότερα πέρασε και τον Χάμιλτον που ξεκίνησε τον αγώνα από την pole position. Ο Ισπανός οδηγός δεν απειλήθηκε από κανέναν οδηγό από την στιγμή που πήρε την πρωτοπορία και κάνοντας έναν αλάνθαστο αγώνα, πήρε την πρώτη του φετινή νίκη.
Η πρώτη θέση «καθάρισε» από νωρίς αλλά για τις πιο πίσω, η μάχη κράτησε μέχρι την γραμμή του τερματισμού. Ο Ράικονεν μαχόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Χάμιλτον για την δεύτερη θέση, με τον Βρετανό να τερματίζει τελικά τρίτος ελάχιστα μόλις μέτρα εμπρός από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έκανε εξαιρετικό αγώνα από πλευρά στρατηγικής.
Ο περσινός πρωταθλητής ακολούθησε διαφορετική στρατηγική από τους υπολοίπους και παρόλο που ξεκίνησε τον αγώνα από την ένατη θέση, έφερε το μονοθέσιο της Red Bull τέταρτο στον τερματισμό και αν δεν είχε υποπέσει σε ένα λάθος λίγες στροφές πριν τον τερματισμό, ίσως να είχε προλάβει στα τελευταία μέτρα του αγώνα να κλέψει την τρίτη θέση από τον Χάμιλτον και την Mercedes.
Για τον Μαρκ Γουέμπερ η ατυχία συνεχίστηκε και σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Κίνας ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull έμεινε από καύσιμα (σ.σ. εξαιτίας ενός προβλήματος στην αντλία καυσίμου, όπως ανέφερε η ομάδα του) και εκκίνησε τον σημερινό αγώνα από το pit lane, αφού οι μηχανικοί της Red Bull επέλεξαν να του αλλάξουν κιβώτιο και ρυθμίσεις στο μονοθέσιό του. Στα μέσα του αγώνα ο Γουέμπερ συγκρούστηκε με τον Βερνιέ και αναγκάστηκε να μπει στα pit για να αλλάξει ελαστικά και την λαβωμένη πτέρυγά του, ένας μηχανικός του όμως δεν βίδωσε σωστά τον πίσω δεξί τροχό, που με την επιστροφή του Αυστραλού στην πίστα έφυγε από το μονοθέσιο αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει τον αγώνα.
Ο επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν.
Δείτε αναλυτικά την εξέλιξη του Γκραν Πρι Κίνας στο drive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου