Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πιλοτική δράση για εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων απο τον δήμο Δίου - Ολύμπου




ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Πιλοτική δράση για εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων
* ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΟΥ
* ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΕΠ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΟΥ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / Τομέας Αρχαιολογίας (Ανασκαφή Δίου) σε συνεργασία με το Δήμο Δίου - Ολύμπου (Αντιδημαρχία Παιδείας) και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς (ΚΖ ΕΠΚΑ, ΟΡ.ΦΕ.Ο, Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου) συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.
Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου πιλοτική δράση που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων. Περιλαμβάνει ενημερωτικό σεμινάριο, παρουσίαση αρχαιολογικών ευρημάτων και υπόδειξη «Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών», που σχετίζονται με το περιεχόμενο συναφών εκπαιδευτικών προγραμμάτων της πανεπιστημιακής ανασκαφής του Δίου («Γη και Ύδωρ στο αρχαίο Δίον» και «Φύση, Μύθος και Λατρεία στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου»).
Σκοπός της δράσης είναι η διάδοση της επιστημονικής γνώσης και της εκπαιδευτικής εμπειρίας σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και η προώθηση των προγραμμάτων μέσα από πρωτοβουλίες των συμμετεχόντων στους χώρους δραστηριοποίησής τους (σχολεία, πολιτιστικοί φορείς, κ.λ.π.).
            Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν εγκαίρως την συμμετοχή τους, ώστε να εξασφαλιστεί η ελεύθερη είσοδός τους στον αρχαιολογικό χώρο.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα:
Δήμος Δίου-Ολύμπου - ΚΕΠ Δίου 2351054054
Αρχαιολογικά Εργαστήρια Δίου 2351053949
           
            Υπεύθυνη για το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών και κάθε περαιτέρω πληροφορία είναι η κ. Μαρία Ιατρού (Αρχαιολογικά Εργαστήρια Δίου, τηλ.23510/53949, e-mail: mariatr@hist.auth.gr)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Α΄ ΜΕΡΟΣ

10:00 π.μ.                                     Έναρξη εκδήλωσης

10:00- 11:00 π.μ.                          Εισαγωγικές ομιλίες

Σεμέλη Πινγιάτογλου, Καθηγήτρια Αρχαιολογίας Α.Π.Θ./Ανασκαφή Δίου:
«Αρχαιολογία & περιβάλλον. Η περίπτωση του Δίου»

Μαρία Τσιμήτρη, Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου.
«Δήμος Δίου-Ολύμπου: Δράσεις για την ενίσχυση του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού τουρισμού»

Γρηγόρης Παπαχρήστος, Πρόεδρος ΟΡ.ΦΕ.Ο:
« Τοπικοί πολιτιστικοί φορείς και αειφόρος ανάπτυξη»

Β΄ΜΕΡΟΣ

11:00 π.μ.                              Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή

Περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου και υπόδειξη σημείων αναφοράς για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων « Γη και Ύδωρ στο αρχαίο Δίον» και « Φύση, Μύθος, και Λατρεία στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου». Παρουσίαση Μαρία Ιατρού, Αρχαιολόγος – υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου