Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ο εθελοντισμός και στο φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου παίρνει άριστα

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?view=att&th=14054315101641ce&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_7BKY5xubczLna2fQE7VxZ&sadet=1375830082807&sads=i5DpYzuTOdZtBZEsb0fCQnBk1ys&sadssc=1

Γρηγόρης Παπαχρήστος - πρόεδρος ΟΡΦΕΟ:
«Το Φεστιβάλ Ολύμπου λοιπόν,  δεν το αποτελούν τα εννέα μέλη της διοίκησης αλλά οι εκατοντάδες εθελοντές του και οι χιλιάδες φίλοι του»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο Φεστιβάλ Ολύμπου μεγάλος αριθμός νέων  προσφέρει  τις υπηρεσίες του εθελοντικά, στηρίζοντας έτσι τρόπο το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Πιερίας.
Συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες, επιστήμονες, άνεργοι, με γνώμονα  την αγάπη για τον τόπο τους βοηθούν προσφέροντας αποτελεσματικά τις υπηρεσίες που τους ανατίθενται.

Η ευγένεια και το χαμόγελό που είναι το κύρια χαρακτηριστικά τους, είναι έμφυτα και αυθόρμητες συμπεριφορές και δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου επιμορφωτικού σεμιναρίου. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι το κοινό τους γνώρισμα, όπως και οι άσπρες μπλούζες που φορούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου. 
Την εθελοντική προσφορά στο Φεστιβάλ Ολύμπου, πλαισιώνουν και δεκάδες μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας (www.facebook.com/groups/diasostikipierias/) και του Τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης (www.samarites.gr/). Σε κάθε εκδήλωση η παρουσία των δύο αυτών εθελοντικών αντιπροσωπειών δημιουργεί στο κοινό ένα αίσθημα ασφάλειας και δεν ήταν λίγες οι φορές που η άμεση επέμβασή τους το απέδειξε.   
Οι αθρόες αυτές εθελοντικές συμμετοχές που ικανοποιούν στο μέγιστο τις ανάγκες ενός τέτοιου μεγάλου πολιτιστικού θεσμού, όπως είναι το Φεστιβάλ Ολύμπου, δείχνουν και το μεγάλο βαθμό ευαισθησίας των κατοίκων της Πιερίας που αγκαλιάζει κάθε υγιή προσπάθεια. 
Τέλος, για την εθελοντική προσφορά, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, δήλωσε:
«Όσοι προσπάθησαν να αμφισβητήσουν το Φεστιβάλ Ολύμπου, αντιπαραθέτοντας διάφορες σύγχρονες και καινοτόμες κατά την άποψή τους απόψεις και καλλιτεχνικές δράσεις απέτυχαν.
 Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί διαχρονικά και αυταπόδεικτα, τον σημαντικότερο λαϊκό πολιτιστικό θεσμό της Πιερίας. Αγκαλιάστηκε από όλους τους Πιεριείς για αυτό και αντέχει στο χρόνο σαράντα δύο ολόκληρα χρόνια, με ευοίωνη πάντα προοπτική στο μέλλον παρά τους δύσκολους καιρούς.  Σήμερα δεκάδες συμπολίτες μας και κυρίως νέοι και νέες, προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και της Διασωστικής Ομάδας, σε κάθε παράσταση του Φεστιβάλ με την παρουσία τους μεταδίδουν αισθήματα σιγουριάς και ασφάλειας στους πολυάριθμους φίλους και θεατές. Δεν ήταν βέβαια λίγες οι φορές που πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε διάφορα ατυχήματα και έκτακτα περιστατικά υγείας. Δικαιούνται αναμφισβήτητα κάθε έπαινο και πολλές ευχαριστίες για την σημαντική και αφιλοκερδή προσφορά τους. Πολλούς επαίνους και ευχαριστίες δικαιούνται επίσης οι εθελόντριες και οι εθελοντές του Φεστιβάλ Ολύμπου. Οι νέοι και οι νέες της Πιερίας που με το πρώτο κάλεσμα ανταποκρίνονται μαζικά, με διάθεση να προσφέρουν αφιλοκερδώς όπου τους ανατεθούν ρόλοι και ευθύνες από τουςδιοργανωτές. Το Φεστιβάλ Ολύμπου λοιπόν,  δεν το αποτελούν τα εννέα μέλη της διοίκησης αλλά οι εκατοντάδες εθελοντές του και οι χιλιάδες φίλοι του. Αυτοί είναι η δύναμή του, αυτοί το  κρατούν στην κορυφή, μεταξύ των σπουδαιότερων πολιτιστικών θεσμών της χώρας μας. Σε όλους αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.»
www.facebook.com/olympoufestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου