Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ ΟΙ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 


      Καλοκαίρι των Παγκόσμιων επιτυχιών το φετινό για τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης που καμαρώνει τρεις από τους αθλητές του να αγωνίζονται και να πρωταγωνιστούν στους Παγκόσμιους στίβους της κωπηλασίας. 


Έτσι μετά τον άθλο της Κατερίνας Νικολαΐδου που κατόρθωσε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό στο Μεσογειακό και πριν δυο εβδομάδες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων, άλλοι δύο αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. οι Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος καταγράφουν μια ακόμη μεγάλη επιτυχία σε Παγκόσμιο επίπεδο με την πρόκρισή τους σήμερα(9/8) στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων –Νεανίδων στο Τρακάι της Λιθουανίας όπου συμμετέχουν με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας στο αγώνισμα της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου εφήβων μαζί με τους αθλητές Μητρομάρα (Ο.Ε.Α.Ν.Α.Βόλου) και Αθανασίου (Ν.Ο.Θεσσαλονίκης).
Ο σημερινός ημιτελικός αγώνας ήταν συγκλονιστικός. Όταν το Ελληνικό πλήρωμα στάθηκε στη γραμμή της εκκίνησης είχε δίπλα του τα πληρώματα των Η.Π.Α. και της Αυστρίας, που ήξερε ότι μαζί με το πλήρωμα της Ρουμανίας που είχε προκριθεί στον ημιτελικό με τον πιο γρήγορο χρόνο θα ήταν οι βασικοί του
αντίπαλοι για τις 3 πρώτες θέσεις που εξασφάλιζαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Παρά το ότι οι Έλληνες δεν ξεκίνησαν καλά και πέρασαν 6οι τα μισά της διαδρομής, στο δεύτερο μισό του αγώνα ανέβασαν ρυθμό, πέρασαν 3οι τα 1500μέτρα και στο τελευταίο πεντακοσάρι με ένα πολύ δυνατό ανέβασμα και καταιγιστικό ρυθμό πέρασαν τελικά δεύτεροι τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 6.07.21 πίσω από το πολύ δυνατό πλήρωμα της Ρουμανίας (6.02.11) ενώ στη τρίτη θέση τερμάτισαν οι Αμερικανοί. Εκτός τελικού έμειναν τα πληρώματα της Αυστραλίας της Κίνας και της Αυστρίας.
Η Ελληνική τετράκωπος με τους δυο Κατερινιώτες πρωταθλητές θα αγωνιστεί αύριο Σάββατο (10/8) στον μεγάλο τελικό όπου θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τα πληρώματα της Ρουμανίας και των Η.Π.Α. αυτά της Ιταλίας , Πολωνίας και Τσεχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου