Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

"Τσεκούρι" στις επιχορηγήσεις των δήμων το 2014

 

alt Με μειωμένες επιχορηγήσεις κατά 12,5%, δηλαδή κατά 250 εκατ. ευρώ, θα αναγκασθούν να λειτουργήσουν οι ΟΤΑ το 2014. Σε έκτακτο συνέδριο προσανατολίζεται η ΚΕΔΕ, το Νοέμβριο, για το θέμα των επιχορηγήσεων και την αξιολόγηση των οικονομικών των δήμων,
ενώ άμεσα θα επιδιώξει συνάντηση με την Ένωση Περιφερειών και ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών.
  Με τις επιχορηγήσεις τους μειωμένες κατά 250 εκατ. ευρώ θα κληθούν να λειτουργήσουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) το 2014. Όπως σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η μείωση στις επιχορηγήσεις θα φθάσει το 12,5% και θα ανέλθει στα 160 εκατ. ευρώ (110 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ και 50 εκατ. ευρώ από τις ΚΑΠ). Η μείωση αυτή, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλες μειώσεις εκτιμάται ότι θα αφαιρέσει τον ερχόμενο χρόνο από την αυτοδιοίκηση πόρους ύψους 250 εκατ. ευρώ.
Επίσης, θα ζητήσει αύξηση του ποσού που λαμβάνουν οι δήμοι από το Πράσινο Ταμείο, από το 2,5% που είναι σήμερα στο 10%, οικονομική επιχορήγηση για ενίσχυση των κοινωνικών δομών καθώς οι νέες μειώσεις καθιστούν ιδιαιτέρως δύσκολη τη συντήρησή τους και θα διεκδικήσει διακριτή χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου