Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα για άνεργους επιστήμονες σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο


Πρόγραμμα για άνεργους επιστήμονες
Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες, με εξειδίκευση σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο υλοποιεί ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο της δράσης, 445 άνεργοι επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο και συγκεκριμένα γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι), τοπογράφοι μηχανικοί και οικονομολόγοι θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες θέσεις πρακτικής εξάσκησης σε υπηρεσίες του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και θα πιστοποιηθούν για την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν για ένα εξάμηνο (800 ώρες). Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.opekepe.gr έως τις 29/10/2013.
Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ανάπτυξη και υλοποίηση ενιαίου συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες των οποίων η ειδίκευση/εξειδίκευση είναι συναφής με τον αγροτικό χώρο» και έχει αναρτηθεί στις προσκλήσεις - προκηρύξεις του www.espa.gr στο σύνδεσμο http://www.espa.gr/el/Pages/Proclamationsfs.aspx?item=2450.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου