Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Φύγαμε για Βραζιλία μέσω... Ρουμανίας

Ρουμανία: Με Λαζάρ, Γκοϊάν και... Μαρικά (videos) | onsports.grΤην πλέον γνώριμη ομάδα που μπορούσε να συναντήσει μπροστά της στα μπαράζ θα αντιμετωπίεσει τελικά η Εθνική στα μπαράζ για το Μουντιάλ

Τα… παιδιά που θαύμασαν τον Γκιόργκι Χάτζι και την παρέα του στα γήπεδα των ΗΠΑ το 1994 τώρα πια έχουν μεγαλώσει και στελεχώνουν την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας. Σε όμιλο με την Ολλανδία παρούσα βέβαια, ήταν δύσκολο να πάρουν απευθείας πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατάφεραν όμως να αναδειχθούν δεύτεροι στον τέταρτο προκριματικό μαζεύοντας 19 βαθμούς και να εξασφαλίσουν έτσι ένα δικαίωμα… στο όνειρο!
Ιστορία
Στις 8 Ιουνίου 1922 καταγράφεται η πρώτη παρουσία της Εθνικής Ρουμανίας σε αγώνα ποδοσφαίρου. Ήταν, μάλιστα, νικηφόρα και μέσα στο Βελιγράδι, όπου επικράτησε 2-1 της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Έκτοτε, ακολούθησαν αρκετά παιχνίδια και σοβαρές επιτυχίες για τους «βιρτουόζους» Ρουμάνους, που στις 14 Οκτωβρίου 1973 κατέγραψαν τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους με το ευρύ 9-0 επί της Φινλανδίας. Στις 6 Ιουνίου 1948 είχε προηγηθεί η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους, με το 9-0 από την Ουγγαρία να τους… βαραίνει στην επιστροφή από τη Βουδαπέστη.
Η Ρουμανία κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 1930, ενώ σε Ευρωπαϊκό συμμετείχε το 1984. Σε Μουντιάλ έπαιξε άλλες έξι φορές, με κορυφαία παρουσία της το 1994 όταν έφτασε ως τα προημιτελικά, ενώ σε Euro άλλες τρεις, με την πορεία του 2000 ως την 8άδα να μένει αξέχαστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου