Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Επιδοτήσεις έως 50% σε γυναίκες επιχειρηματίες

Πηγή: www.ethnos.gr

Aρωμα γυναίκας... από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και αναμένεται να χρηματοδοτεί σε ποσοστά μέχρι και 50% δαπάνες για επιχειρηματική δραστηριότητα.
Γυναίκες πάνω από 18 ετών και με προτεραιότητα στις άνεργες θα χρηματοδοτήσει η ΕΕ μέσα από κονδύλια που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ουσιαστικά ενισχύεται η γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσα από τις δράσεις της «Νέας Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας». Μία από τις προϋποθέσεις είναι η επιχείρηση σε ποσοστό 51% και πάνω να ανήκει σε γυναίκα ή σε ομάδα γυναικών.

Τα έργα που ενισχύονται είναι ύψους:
  • 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ για επενδυτικά σχέδια μεταποιητικού χαρακτήρα
  • 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ για τα επενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούνται σε όλους τους υπόλοιπους επιλέξιμους κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων του παρόντος.
Τις ενισχύσεις του προγράμματος μπορούν να απολαύσουν επίσης και γυναίκες προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών συστημάτων, όσες παρέχουν τεχνική υποστήριξη για τεχνολογίες της πληροφορίας, εξειδικευμένου λογισμικού εφαρμογών, λογισμικού πολυμέσων κλπ.
Επίσης δικαιούχοι είναι κι όσες δραστηριοποιούνται στην επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, βιομηχανικής σχεδίασης και εξειδικευμένο σχεδιασμό αλλά και όσοι παράγουν πρωτότυπα σχέδια.
Υπό ίδρυση επιχειρήσεις
Επιδοτήσεις έως 50% σε γυναίκες επιχειρηματίες
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της επενδυτικής πρότασης και επιθυμούν να ιδρύσουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις αυτές υποχρεωτικά θα συσταθούν και θα έχουν ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος, με σκοπό την εμπορική αξιοποίηση-διάθεση καινοτομικών ιδεών ή μη αξιοποιημένης επιστημονικής, τεχνολογικής ή και μη-τεχνολογικής εμπειρίας / γνώσης και υποχρεωτικά θα έχουν τη μορφή εμπορικής εταιρείας (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε.), ή ατομικής επιχείρησης ή κερδοσκοπικού συνεταιρισμού το αργότερο μέχρι την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.
Οι υπό ίδρυση επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο και να ιδρύονται με κατ΄ ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής 51% και αποκλειστικής διαχείρισης, από άνεργες ή μισθωτές ή ελεύθερες επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα για κάποιο χρονικό διάστημα, που θα αποφασιστεί, μέχρι και την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος.
Επίσης δικαίωμα έχουν και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις.
Νέες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Για επενδυτικά σχέδια που θα υποβληθούν εντός του έτους θα πρέπει, μέχρι και την τελευταία μέρα του προηγούμενου έτους να έχουν κλείσει από τουλάχιστον μία έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις.

Οι κλάδοι που μπορούν να επιδοτηθούν
Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθεί η δημιουργία και ίδρυση νέων επιχειρήσεων από γυναίκες και μάλιστα νέες οι οποίες θέλουν να μετατρέψουν μία καινοτόμο ιδέα ή και μία κατοχυρωμένη τεχνογνωσία που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί εμπορικά σε επιχειρηματική καινοτομία.
Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επιλέξιμοι κλάδοι, μεταξύ άλλων, είναι η αρτοποιία-παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, παραγωγή παξιμαδιών και μπισκότων, μακαρονιών, λαζανιών, κακάο, σοκολάτας και ζαχαρωτών, αρτυμάτων, καρυκευμάτων, έτοιμων γευμάτων και φαγητών, αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών, ομογενοποιημένων παρασκευασμάτων διατροφής και διαιτητικών τροφών κλπ.
Επίσης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλικών, κατασκευής ειδών ένδυσης, αποσκευών, τσαντών και υποδημάτων, προϊόντων από ξύλο και φελλό κι επίπλου κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου