Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ- ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

  ΕΠΤΑ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ



Με αφορμή την υλοποίηση  του προγράμματος Comenius–“ LEARN TO READ AND READ TO LEARN” «Μαθαίνω να διαβάζω και διαβάζω για να μαθαίνω», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο, οι μαθητές, με τη βοήθεια της παιδαγωγικής ομάδας  των καθηγητών, αποφάσισαν να καλλιεργήσουν τη φιλαναγνωσία στους συμμαθητές τους με πρωτότυπο τρόπο: 




•    Διοργάνωσαν Bazaar ανταλλαγής Βιβλίου
•    Επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη του Τμήματος του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στην Κατερίνη

•    Για πρώτη χρονιά, στις 19 Δεκεμβρίου 2013, στο χώρο του Σχολείου με τη διοργάνωση Bazaar ανταλλαγής Βιβλίου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να ανταλλάξουν «παλιά» βιβλία, που διάβασαν, με άλλα «καινούργια» !


Στο Bazaar έγιναν ευπρόσδεκτοι όλοι, μικροί – μεγάλοι, όσοι ενδιαφέρθηκαν  να προσφέρουν ένα βιβλίο και αντίστοιχα, να επιλέξουν κάποιο από τα προσφερόμενα της ημέρας .
Στις γιορτές, και όχι μόνο, ένα βιβλίο είναι ο καλύτερος σύντροφος! Με τις εικόνες και τις λέξεις του γεμίζει τις γιορτινές μέρες με μαγεία! Με αυτή τη σκέψη μαθητές και καθηγητές διοργάνωσαν το γιορτινό Bazaar Βιβλίου, που αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους! Τα  παιδιά έδειξαν ενδιαφέρον και ζήλο και οι εμπλεκόμενοι μαθητές και καθηγητές ελπίζουν και εύχονται την επόμενη χρονιά το Bazaar  Ανταλλαγής Βιβλίου να γίνει θεσμός. 

•    Στις 21 Ιανουαρίου 2014 η ομάδα του Comenius συνέχισε τη δράση της με την επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στην Κατερίνη
Η ξενάγηση και ενημέρωση των μαθητών για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βιβλιοθήκης έγινε από τον κ. Χατζηαυγουστίδη Παναγιώτη, επιστημονικό συνεργάτη και την κα Δεληγιαννίδου Σοφία, Γραμματέα του  Τμήματος.



Η παιδαγωγική ομάδα των  καθηγητών του comenius δήλωσε:
 «Ακόμη και στους δύσκολους καιρούς υπάρχουν λύσεις για να δώσουμε στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας γνώση, χαρά και νέες ιδέες! Η συμμετοχή των μαθητών μας ικανοποίησε και μας γέμισε με ελπίδες για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία και δημιουργικότητα !»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου