Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

H κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Κατερίνης

  ΕΠΤΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Σε  μία σεμνή τελετή,  στην κατάμεστη   αίθουσα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  του Περιφερειακού Τμήματος της Κατερίνης , πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλειόπιτας , με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Λάρισας και Τύρναβου και τοποτηρητού της Πιερίας κ. κ. Ιγνατίου, ο οποίος συνοδευόταν   από τον  αρχιμανδρίτη της ιεράς μητρόπολης, πατέρα Βαρνάβα και πλήθος ιερέων.
Από την εκδήλωση ήταν αισθητή η απουσία (λόγω ασθενείας) του Σεβασμιότατου μητροπολίτου  Κίτρους,  Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. κ. Αγαθονίκου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΕΕΣ της Κατερίνης . Η έναρξη της   εκδήλωσης έγινε από την χορωδία του μουσικού γυμνασίου Κατερίνης,  που έπαιξαν και τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια η  αρχηγός  του Τμήματος Εθελοντριών Αδερφών Νοσοκόμων του ΕΕΣ της Κατερίνης Κα Χρυσικού Χρυσούλα  ,αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πλούσιο  εθελοντικό έργο  και γενικά  στη μεγάλη δράση του Τμήματος  κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε .  Αμέσως μετά ο αρχηγός του Σώματος Εθελοντών  Σαμαρειτών Διασωστών  και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ της Κατερίνης Κος Κατιρτζής Δημήτριος,  αφού ανέφερε ότι για την χρονιά που πέρασε,  οι Εθελοντές Σαμαρείτες  προσέφεραν  εθελοντικό έργο 2.600  ωρών στην πιερική και όχι μόνο κοινωνία , αναφέρθηκε  στην  ιστορία  του Ερυθρού Σταυρού από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.




Την εκδήλωση χαιρέτησαν  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος , στον οποίο απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο και λεύκωμα με τα πενήντα χρόνια δράσης των Εθελοντριών Αδελφών Νοσοκόμων,   η βουλευτής κα Άννα Μάνη Παπαδημητρίου , η αντιπεριφερειάρχης Κα Σοφία  Μαυρίδου , ο δήμαρχος Κατερίνης Κος Σάββας Χιονίδης και ο αρχιμανδρίτης πατέρας Βαρνάβας. 
Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους  ,  ο διοικητής της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας  εκπ/σης , η εκπρόσωπος της  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πλήθος ιερέων, εθελοντές και φίλοι του ΕΕΣ
Πολλές ευχαριστίες στον Κο διευθυντή, τους μουσικοδιδάσκαλους και τους μαθητές του μουσικού σχολείου της Κατερίνης για την ευγενική τους συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου