Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

"Εισβολή" κουδουνοφόρων στη Θεσσαλονίκη



`Εισβολή` κουδουνοφόρων στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεχύθηκαν το μεσημέρι εκατοντάδες κουδουνοφόροι από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, πλημμυρίζοντας το κέντρο της πόλης με ήχους, χρώμα και κέφι. Η παρέλαση των κουδουνοφόρων έγινε στο πλαίσιο της «1ης Πομπής Κωδωνοφορίας», με την οποία έπεσε η «αυλαία» των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού» που ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο και διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης.






Φορώντας τις μεγάλες κουδούνες -που κατά την παράδοση ξορκίζουν με τον εκκωφαντικό θόρυβο το κακό- ομάδες από τον Σοχό Θεσσαλονίκης, τη Δράμα, την Καβάλα, τις Σέρρες και το Λιβάδι Ολύμπου, αναπαριστώντας διάφορα δρώμενα από τα μέρη τους, κινήθηκαν από τον Λευκό Πύργο, μέσω της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, που έμεινε κλειστή, προς την πλατεία Αριστοτέλους, όπου μοίρασαν κεράσματα στους περαστικούς.



Στη συνέχεια, οι κουδουνοφόροι διασκορπίστηκαν σε άλλες πλατείες της Θεσσαλονίκης, όπως αυτές της Αγίας Σοφίας, Άθωνος, Φαναριωτών, Μοριχώβου, Εμπορίου κ.ά., συνεχίζοντας να μοιράζουν απλόχερα το κέφι και τη ζωντάνια τους.



ΦΩΤΟ: ThessToday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου