Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΔΕΔΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

H E.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας απευθύνει θερμό ταξικό, αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της Πιερίας και ταυτόχρονα προσκλητήριο νέων αγώνων. Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημοσίου Τομέα σε μαζική  συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 1η ΜΑΗ και ώρα 10.00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Τιμάμε την Πρωτομαγιά και τους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους, πριν από 128 χρόνια με την εξέγερση των εργατών – εργατριών στο Σικάγο τον Μάη του 1886, σε μια εποχή, που οι εργαζόμενοι πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται από τις κυβερνήσεις στην προσπάθεια να ξεπεράσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης με μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών.
Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει ως εργαζόμενους να συνθλίβεται η ζωή μας στην εφαρμογή των μνημονίων της Δικομματικής Κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της Ε.Ε και της ΕΚΤ. Κλείνοντας τέσσερα (4) χρόνια εφαρμογής μνημονίων, αυξάνεται η ανεργία, η πείνα και η εξαθλίωση του λαού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας και η εκχώρηση βασικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στους δανειστές  της.
Την φετινή Πρωτομαγιά να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί σε μνημόνιο των χαμένων  δικαιωμάτων μας όπως πολύ καλά το επιθυμεί η Κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της.
Οι εργαζόμενοι , οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και απαιτούμε μια διαφορετική πολιτική που να διασφαλίζει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Σας καλούμε στο δύσκολο , αλλά όμορφο και ελπιδοφόρο δρόμο του ταξικού αγώνα, τη μόνη απάντηση στον πόλεμο που μας κήρυξαν.
ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  και σας καλούμε σε ένα προσκλητήριο καθημερινής  μάχης για να σταματήσουμε:
Τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, την αξιολόγηση.
Τις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Τα νέα χαράτσια και τους φόρους.
Την φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία.
Την εμπορευματοποίηση  και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της  
 Παιδείας.
Την ολοκληρωτική κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης  και της
Πρόνοιας.
Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα δίκαια αιτήματά μας και διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1Η ΜΑΗ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00πμ. 
Για την  Ε.Γ του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν.Γραμματέας

Στέφανος Παπακώστας                                  Σταύρος Σαρηγιαννίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου