Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οικογιορτή Νέας Αγαθούπολης





Την Κυριακή 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί φέτος η Οικογιορτή της Νέας Αγαθούπολης. Πέρσι, υπό τον τίτλο «Γιορτή της άνοιξης» συμμετείχαν περίπου 15 παραγωγοί και χειροτέχνες με αποτέλεσμα ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό στο παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης.

Καλούμε και φέτος παραγωγούς και χειροτέχνες, κυρίως από την περιοχή της Πιερίας, αλλά και όχι μόνο, να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους, αλλά και με παρουσιάσεις / σεμινάρια. Η μέρα θα είναι αφιερωμένη στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Θα υπάρξει κάλεσμα για τη συγκέντρωση τροφής για τα ζώα που θα την διαθέσουμε σε φιλοζωικές ομάδες της Κατερίνης.

Η Ομοιοπαθητικός κτηνίατρος Παπαδημητρίου Κυριακή θα μας μιλήσει για την πολυεπίπεδη προσφορά των ζώων στον άνθρωπο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Η Ασπρούλα και ο ταύρος", η ζωή μου αν ήμουν ζώο.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια, να ξεναγηθούν στον υγρότοπο, να δανειστούν ποδήλατα για μια βόλτα στον ποδηλατόδρομο, ενώ για τα παιδιά θα διοργανωθούν περιβαλλοντικά παιχνίδια.

Επίσης, θα υπάρξει υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας από την Εφορία Φωτογραφίας Ίριδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών με εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα και κυρίως από τους υγροτόπους της Πιερίας.

Η Γιορτή διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα και την οικολογική ομάδα της Πιερίας «Μητέρα Γη».

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2310 794 811 (κ. Λία Παπαδράγκα).

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής, αλλά οι παραγωγοί θα πρέπει οι ίδιοι να φροντίσουν να έχουν πάγκους, καρέκλες και ομπρέλες για τον ήλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου